USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Замість пам’ятника Бандері буде пам’ятник Героям Майдану?

24 Лютого 2014 13:11
Пам’ятник Степану Бандері можна поставити біля Прокуратури міста, натомість біля РАГСу доцільніше було б звести пам’ятник загиблим Героям Майдану.

Про це розмовляли під час постійного засідання комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови сьогодні, 24 лютого. Ініціатором такого проекту став депутат міськради Сергій Григоренко.

«Аби вшанувати героїв Майдану, вбитих режимом Віктора Януковича, у міськраді вкотре запропонували переіменувати площу біля РАГСу на Площу імені Героїв Майдану», - каже обранець громади.

На його думку, саме на території цієї площі немає житлових будинків, тож незадоволених іноваціями лучан не буде.

Нагадаємо, разом із площею депутат пропонує переіменувати і зупинку, що біля Палацу Урочистих подій.

«Ви сказали, що це – центральна площа. Але ж вона знаходиться у житловому районі, й не виглядає надто ошатною. Чи подумали ви про майбутній благоустрій площі», - запитала депутат Луцької міської ради Ірина Константкевич у доповідача.

На це Сергій Григоренко сказав, мовляв, поки що питання, що стосуються благоустрою території у деталях не продумували, утім, коли буда озвучена ініціатива стосовно переіменування, народне віче уже дало згоду на такий проект.

Разом з тим, начальник департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцкий зазначив, що на площі необхідно поставити відповідний знак, що засвідчував би, що ця площа є пам’ятною.

Між іншим, Сергій Григоренко зазначив, що подібна табличка коштуватиме у межах 10-15 тисяч гривень. Також він запропонував розмістити на РАГСі пам’ятну дошку.

Тож, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв вніс пропозицію доручити управлінню архітектури і містобудування розробити дизайн такої таблички.

«То нехай запропонують декілька варіантів таких табличок», - додала депутат міської ради Ірина Константкевич.

А заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Лариса Соколовська поцікавилась у членів комісії, чи не доцільніше б було поставити пам’ятник Героям Майдану замість одного із знесених пам’ятників Леніну, як це зробили у Дніпропетровську.

«Тоді, можливо, Степана Бандеру поставимо біля обласної прокуратури, а пам’ятник Героям Майдану - біля РАГСу? На мою думку, це буде доцільніше. Якщо був би нормальний ескіз пам’ятника, то у міськраді знайшлося б зо півтора мільйони на нього», - наголосив Григоренко.

Однак обранці громади поки що вирішили відкласти таку пропозицію «на потім» й проголосували за підтримання ініціативи з переіменуванням площі та доручення управлінню архітектури і містобудування Луцької міської ради розробити декілька варіантів пам’ятних табличок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 24 Лютого 2014 13:15
ще б цвинтар зробили біля заксу... є меморіал там нема місця??????
))) Показати IP 24 Лютого 2014 14:24
не буде ні того, ні того. зберуть гроші та спіонерять їх.
Просто Я Показати IP 24 Лютого 2014 15:05
Першочерговість дизайну площі та реконструкція РАГСу. Бо цей об'єкт приносить немалі кошти а ошатність споруди жахлива.А згодом і пам'ятник Героям майдану.
Вася до Просто Я Показати IP 24 Лютого 2014 16:52
згоден. РАГС сірий і гнітючий... а сходи до нього з плитки - давно розвалюються
Наталя Показати IP 24 Лютого 2014 19:21
Обидва пам*ятника мають бути у Луцьку, Проте їм не місце біля РАГСу, навіщо людям у щасливі дні засмучуватись? А от площу і РАГС дійсно давно пора "підлатати".
лучанин Показати IP 24 Лютого 2014 21:50
Душам вбитих на майдані потрібно поставити пам'ятник. Як пам'ять що сталось і щоб такого ніколи не повторились. А катові мирного населення як польського так і українського - НІКОЛИ!!! Його як лєніна в перший же місяць підірвуть!!! Занад-то сильно пам'ятаєм Волинську трагедію!!!. П.С. Тролі і "мінусовики лайків" хто буде заперечувати геноцид мирного польского населення, (про українське ви і так збрешете шо то КДБ і партизани-ковпаківці чи ше хтось, хрен з вами нічого не докажеш дибільним). ДАВАЙ АРГУМЕНТ, якщо зможеш, тоді став дислайк!!
НЕЛУЧАНИН до лучанин Показати IP 16 Лютого 2015 12:55
ти сам наведи аргументи своєму словесному поносу, читай історію, холуй московський
Бандері Показати IP 25 Лютого 2014 09:06
Не памятник - а помийку за безневинно вбиті тисячі дітей і стариків.
НЕЛУЧАНИН до Бандері Показати IP 16 Лютого 2015 12:56
стукнись головою в стіну. може порозумнішаєш
НЕЛУЧАНИН Показати IP 16 Лютого 2015 13:00
треба меморіал на шопена звузити до однієї стели. цілком достатньо. звільниться місце для інших потреб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus