USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Засудили одного з «засновників» фірм з експорту краденого лісу з Волині та Львівщині

4 Січня 2017 10:56
Засуджено одного із співучасників злочинної групи, які здійснювали незаконний експорт лісопродукції на території Львівської та Волинської областей.

Городоцький районний суд Львівської області завершив судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного експорту лісопродукції в країни Євросоюзу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Засуджений створив фіктивне підприємство з метою прикриття незаконної діяльності з отримання «Сертифікатів про проходження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» із реальними підписами та мокрими печатками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, що дозволяло безперешкодно вивозити лісоматеріали за кордон. Крім того, останній достовірно знаючи, що фіктивно створене ним підприємство на підставі незаконно отриманих сертифікатів здійснює експорт лісопродукції та відповідно на розрахункові рахунки підприємства поступають готівкові кошти, умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 680 тис грн.

Зазначимо, що вказана особа є співучасником створення однієї із п’яти спеціально зареєстрованих на території Львівської та Волинської областей фіктивних фірм, які на підставі підроблених первинних документів про походження деревини, отримали більше 200 згаданих сертифікатів. Завдяки цьому було легалізовано з метою відправки на експорт більше 12 тисяч кубів незаконно зрізаного та викраденого лісу різних порід (еквівалентно 200 вагонів деревини), загальною вартістю 30 мільйонів гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у складі злочинної групи було троє волинян. Цих осіб затримали 5 серпня 2016 року на Львівщині. Усього в цій схемі задіяно 15 осіб. Згідно з даними прокуратури, у злочинну групу входили чиновники, банкіри і юристи.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ВИКРИЛИ ЗЛОЧИННУ СХЕМУ ЕКСПОРТУ ЛІСУ ДО ЄС: ПРИЧЕТНІ ВОЛИНЯНИ

Як повідомили у львівській прокуратурі, згаданого зловмисника судом визнано винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст. 205, ч.2 ст.212 КК України, тобто у фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис грн. Крім того судом задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого в дохід держави 683 тис грн несплачених податків.

Зауважимо, що в суді триває розгляд кримінального провадження щодо ще одного учасника вказаної злочинної групи. Також ведеться досудове розслідування стосовно інших осіб, причетних до незаконного експорту деревини за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Урюк Показати IP 4 Січня 2017 10:59
В Клевані прибалтійська фірма краде ліс по сей день.
Анонім Показати IP 4 Січня 2017 12:32
ДА ПО ВСІЙ ОБЛАСТІ ТІ ВИРОДКИ ПСЕВДОПІДПРИЄМЦІ НА ЧОЛІ ТА ЗА СПРИЯННЯМ ЛІСОВОГО КРАДОГОСПОДАРСТВА І ЗА МОВЧАННЯМ ГУНЧИКА КРАДУТЬ І ВИВОЗЯТЬ ЛІС, ГАЛЯВИНИ ОДНІ ЗАЛИШАЮТЬСЯ , ЄДИНА НАДІЯ ЩО КОЛИСЬ ВСЯ ТА СВИНОТА ПОМІНЯЄТЬСЯ І ТАКИ ВСІ ТІ УР*ДИ СЯДУТЬ
спецексперт Показати IP 4 Січня 2017 14:45
Це перевірена і типова схема розкрадання лісу кватирком. Зараз вони скинуться, заплатять за цього "підприємця" і будуть красти далі. Це просто засирання мізків. Одна людина взяла все на себе, щоб не було групової. За групову треба було б багатьом сісти.
Ен. Показати IP 4 Січня 2017 21:30
Колісника ще засудіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus