USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Завтра на Волині зустрічатимуть Вифлеємський вогонь

18 Грудня 2013 12:00
Цього року вогонь із міста народження Ісуса Христа волинські скаути отримають від своїх польських колег 19 грудня об 11.00 на міжнародному пункті перетину кордону Устилуг-Зосін. Передачу супроводжуватиме екуменічна молитва, а також спільне колядування і привітання з різдвяними святами, повідомили волинські пластуни.

Вифлеємський вогонь миру постійно палає на місці народження Ісуса Христа, а напередодні Різдва скаути поширюють його по всій Європі. До України вогник потрапить цьогоріч вп’ятнадцяте завдяки членам Пласту – Національної скаутської організації України. Вифлеємський вогонь миру символізує спокій та злагоду, є нагадуванням про жертовність та очікування на народження Ісуса Христа у період посту.

Пластуни поширюють Вифлеємський вогонь миру християнам усіх основних конфесій. Так, 22 грудня протягом богослужіння, вогник отримають прихожани римокатолицького Кафедрального Костелу святих Петра і Павла.

Християни, які відзначають Різдво за юліанським календарем, також зможуть отримати свічку тепла, миру та злагоди, щоб на Святу Вечерю осяяти дім вогнем із Вифлеєму.

Довідка: акція передачі Вифлеємського вогню миру започаткована 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже п’ятнадцять років поспіль Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus