USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жертвою булінгу в школах стала кожна третя дитина в світі

23 Січня 2019 21:11
У грудні 2018 року кожен третій школяр у світі щонайменше один раз піддавався цькуванню і фізичному насильству з боку однолітків.

Про це йдеться в новій доповіді ЮНІСЕФ з 144 країн світу, передає Анадолу.

У той же час у багатьох країнах кількість таких випадків скоротилася наполовину, наголошується в документі.

«В Північній Америці і Європі школярі піддають одне одному психологічному тиску. В інших частинах світу на першому місці – фізичні знущання, на другому – сексуальні. Хлопчики частіше стають жертвами фізичних нападів, а дівчатка страждають від психологічного цькування», – йдеться в доповіді.

Автори документу також відзначають зростання кількості випадків залякування в кіберпросторі.

«Часто об’єктом цькування стають діти, які чимось відрізняються від інших, особливо зовні. За повідомленнями учнів, другий привід по поширеності – расові відмінності, національність чи колір шкіри», – йдеться в доповіді.

Автори документу називають насильство і знущання в школах «серйозними глобальними проблемами».

З 19 січня в Україні вступив у силу закон щодо протидії булінгу. Напередодні, після підписання його президентом, закон був опублікуваний у Голосі України. Відтепер ті, хто цькують однолітків, будуть відповідати за свої дії. Про те, як діяти батькам, якщо їхні діти стали жертвою булінгу, читайте у матеріалі Інформаційного агентства Волинські Новини «Булінг в луцьких школах. Як протидіяти?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Січня 2019 21:37
Раніше вчились і булінг був,але в транспорті діти давали місця старшим,з дівчат курили тільки цигани і то шок був такий,наче привида побачили,а зараз борються з чимось,але проблема не в тому,зовсім,потрібно займатись ВИХОВАННЯМ дітей,як батькам так і вчителям!!!!
Лучанин до Анонім Показати IP 23 Січня 2019 23:58
І я те саме кажу... дограються з тою лівацькю ліберастією і "євроцінностями"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus