USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«В Бразилії були в шоці від нашої команди», – «золото» Ріо везуть на Волинь

22 Вересня 2016 06:15
Волинянина Віталія Романчука та його наставника Юрія Тимофеєва, разом з колегами по паралімпійській збірній, урочисто зустріли в аеропорту Борисполя. Спортсмени кажуть, що від українців у Ріо були в захваті і гості дійства, і інші збірні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Волинь делегувала на участь в Паралімпіаді в Ріо футболіста, майстра спорту міжнародного класу Віталія Романчука та тренера-викладача обласної ДЮСШ інвалідів, Заслуженого тренера України Юрія Тимофеєва.

Віталій Романчук – ковельчанин, член збірної паралімпійської команди України з футболу, володар міжконтинентального кубку світу (2013 рік), чемпіон Європи (2014 рік), віце-чемпіон світу (2015 рік). У Ковелі Віталій виступав у складі команди «Шанс-Авто».

Волинянин Віталій Романчук у складі української збірної з футболу виграв золото Паралімпіади у Ріо. Українські футболісти вибороли перемогу над командою з Ірану. Матч, який відбувся 16 вересня, закінчився рахунком 2:1.

Зустріти волинських спортсменів з Луцька до Борисполя вирушила делегація у складі виконувача обов’язків начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «ІнваСпорт» Віктор Галан-Влащук, його заступник Василь Шевчук та спортсменка Наталя Свереда.

Під час урочистої зустрічі спортсменів в аеропорту Бориспіль Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов привітав паралімпійців словами вдячності: «Вклоняюсь кожному з вас. Ваші воля та сила духу показали, що Україна – це дійсно спортивна держава». Також зазначив, що паралімпійцям виплатили максимум, що заклали в бюджеті, та пообіцяв, що в 2018 році грошові винагороди для них будуть такі ж, як і в олімпійців.
Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич звернувся до влади з проханням не економити на паралімпійцях та забезпечити відповідний рівень соціальної підтримки для осіб з інвалідністю. Адже ці люди, з його слів, можуть неймовірні речі та подвиги в ім’я України.
Віце-капітан паралімпійської збірної України з футболу Тарас Дутко зазначив, що в далекому Ріо український прапор піднімали на п’єдесталі 117 разів, 41 раз звучав гімн України. А були моменти, коли весь п’єдестал був у синьо-жовтих барвах. Відтак, Україна вперше за 15 років участі в Паралімпіаді досягла таких високих результатів – опинилась в трійці лідерів світової першості.
«Цю перемогу ми присвячуємо воїнам АТО. Це люди, які віддали своє життя за Україну, люди, які відстояли честь та достоїнство держави. За їх перемогою на сході стоїть і перемога паралімпійців в Ріо», - заявив Тарас Дутко та зазначив, що чимало з воїнів повернулись з війни з інвалідностями. Проте, з його слів, це не означає, що їх варто «списувати з рахунків», адже вони здатні на великі речі, якщо приділити їм достатньо уваги.

У коментарі ІА Волинські Новини ковельчанин Віталій Романчук, який у складі національної паралімпійської збірної з футболу здобув золоту медаль, розповів, що дорога з Ріо у Київ видалась доволі довгою – тривала близько доби. Попри те, що для нього ці Паралімпійські ігри – перші, юнак зізнається, що на світову першість їхав з бажанням перемогти. Проте, вийшовши на поле, адаптуватись до гри психологічно вдалось не відразу.

Найважче гралось українським футболістам, зі слів Віталія Романюка, проти бразильської збірної. Швидких, технічних та фізично витривалих господарів спортивного дійства обіграти вдалось завдяки тому, що спортсменів фізично виснажили хорошою грою.

«Скучив за рідними та дружиною. Якщо чесно, то ейфорія від перемоги вже трохи минула, хочу додому», - каже спортсмен перед тим, як рушаємо з Борисполя до Луцька.

Наставника Віталія Романчука Юрій Тимофеєв під час «проводів» на Паралімпіаду в стінах ОДА в своїх прогнозах був більш обережний, ніж його підопічний. Проте, зізнається, що на перемогу дуже сподівався.

«Кожен тренер думає тільки про чемпіонство. Але сказати про це прямо і дати гарантію – не можна. Була тривога, але, завдяки самовіддачі і патріотизму, ми перемогли», - каже Юрій Васильович та зізнається, що за 5 років участі в Паралімпіаді в нього ще не було такої потужної команди однодумців.

Зі слів тренера, свій відбиток на спортивну боротьбу наклали і події в Україні – війна, на його думку, згуртувала спортсменів та додавала стимулу бути сильнішими.

«Якби ви тільки відчули увагу до нашої країни!.. Бразильці були в шоці від нашої команди. Коли ми грали проти Ірландії, Англії, Голландії, Ірану – весь стадіон, 10-15 тисяч, були за Україну. З такою любов’ю до нас ставились… Вони відчули, що ми – особливі люди», - каже Юрій Тимофеєв та каже, що додавала сил і підтримка співвітчизників з їхніми сотнями телеграм, дзвінків та повідомлень в соцмережах. Не останньою чергою це, на його думку, і дозволило довести, що в Україні є люди, сильні духом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 22 Вересня 2016 09:20
Молодці! Браво!
Футболіст Показати IP 22 Вересня 2016 09:53
Вітання Юрія Тимофєєва. Чудовий тренер.
Віктор Показати IP 22 Вересня 2016 10:13
ВИ неперевершені
Шанувальник Показати IP 23 Вересня 2016 07:27
Доброго ранку найкращі випускові найкращого ЗМІ на Волині. Дякую за гарні новини. Чекаю ще)
Ігор Показати IP 23 Вересня 2016 11:33
ВІТАЄМО ВАС ВІТАЛІЄ ТА ЮРІЮ ВАСИЛЬОВИЧУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus