USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кварцяний висловився щодо «кримського питання»

16 Серпня 2014 15:29
Наставник "Волині" Віталій Кварцяний висловив свою думку про "кримське питання", повідомляє Gazeta.ua. Так, футбольні кримські клуби зіграли в матчах за Кубок Росії, порушивши статут ФІФА.

"Чи застосують обидві організації санкції, я не знаю. Але згідно зі всіма існуючими нормами і законами вони зобов'язані це зробити. Мене взагалі дивує, чому ФІФА і УЄФА досі не виключили Росію з усіх міжнародних змагань! Якщо вони вважають, що політика не пов'язана зі спортом і в політичні справи їм втручатися не належить, то це не зовсім так. Як яскравий приклад можу привести відсторонення від участі в чемпіонаті Европи 1992 року Югославії, де в той час йшла війна. Це по-перше. А по-друге, своїми діями Росія деформувала чемпіонат України. Ми - український народ, федерація футболу, тренери і футболісти - в цьому не винні. З цієї причини у нас скоротилася кількість клубів Прем'єр-ліги, а майже половина з них не може грати в своїх містах через неблагополучну політичну обстановку", - сказав Кварцяний.

"Так не може далі продовжуватися. УЄФА і ФІФА мають настільки великий вплив на міжнародну політику, що з ним не зрівнятися навіть НАТО або ООН. І про це керівники європейського та світового футболу знають. Але все чомусь не квапляться з рішучими діями", - зазначив Віталій Володимирович.

"Чи не стане безкарність прецедентом? У тому-то й річ, що УЄФА і ФІФА не повинні цього допустити. Адже згідно з політичними канонами Україна не без підстав вважає Крим своєю територією. І з якого це дива наші клуби повинні брати участь в чемпіонаті іншої країни? Це нонсенс, що зневажає футбольні закони. За одну тільки спробу залучити клуби іншої країни в свої змагання потрібно дискваліфікувати Росію на кілька років. А за сам факт їх участі - тим більше. І я на сто відсотків згоден з тими, хто вважає, що російські клуби на якийсь період потрібно відсторонити від виступів в єврокубках, а саму країну позбавити права проведення фінальної частини світової першості 2018 року. Адже вболівальники всього світу повинні знати реальну і правдиву ситуацію, внаслідок якої в нас забрали частину країни. Якби ФІФА пішла на такий крок, покаравши Росію за анексію Криму позбавленням можливості бути господинею мундіалю, навіть російський народ зрозумів би, в чому полягає істина", - резюмував головний тренер "Волині".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
гол Показати IP 16 Серпня 2014 15:38
кварцяному пальця в рот не клади. може так висловитися - що мало не покажеться
Коля Показати IP 16 Серпня 2014 15:54
Блін, ну треба вже змиритися, що крим належить Росії! Ми його просрали і все! Ну для чого ця істерія - відсторонювати клуби, забирати ЧС-2018 і т.д. А по-друге, спорт поза політикою!
оля до Коля Показати IP 16 Серпня 2014 16:10
коментар було видалено
до колі Показати IP 16 Серпня 2014 16:03
Ти кацапський провокатор.ми ніколи не змиримося з анексією.Кварцу респект! Справжній патріот.Якщо Колю не тривожить цілістність Батькіщини то він член стада імбіцилів.
FanTIK Показати IP 16 Серпня 2014 17:12
Кварцяний краще нехай у питанні клубу і його гри висловлюється, а то як завжди - у футболі проколи то він у політику, а потім навпаки!:)
він до FanTIK Показати IP 16 Серпня 2014 18:58
будемо обєктивні - клуб давно так не розпочинав сезон і не показував таку гру.
Лучанка Показати IP 16 Серпня 2014 17:39
Молодець, пане Кварцяний! Заслуговуєте поваги від українців!
укр до Лучанка Показати IP 16 Серпня 2014 23:55
за усіх українців не розписуйся! кварцяного на мило!!
Заля Показати IP 17 Серпня 2014 11:42
Кварц - молодець!
бекхем Показати IP 17 Серпня 2014 12:54
Кварц - респект!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus