USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.83 9.98

Кварцяний стане Робінзоном?

9 Серпня 2010 11:32
Про свою відставку з посади головного тренера ФК «Волинь» Віталій Кварцяний говорив серйозно.

Про це наставник луцької команди заявив «Спорт-Экспрессу в Украине».

«Щоправда, мене ще очікує зустріч із президентом клубу, з яким треба буде поговорити на цю тему. Він поки що перебуває у службовому відрядженні, а зв’язку з ним немає», – зазначив Кварцяний.

«Мені після гри із «Зорею» всі казали: «Володимирович, заспокойтеся! Вранці все буде здаватись іншим». А я відповів: «Ні, я вже вирішив – усе!» Після гри я десять хвилин ходив і мучився, мучився, мучився… Вночі не спав, а вранці встав, наче відірвавшись од світу. Але якщо я знайшов у собі силу волі й вирішив, то… Людина до всього звикає, в тому числі й до іншого способу життя. Робінзон Крузо жив на дикому острові – і пристосувався. Можна пристосуватися жити без футболу і без «Волині», – сказав тренер.

«Хоча Луцьк – моє місто, і мені хочеться, щоб у ньому була сильна футбольна команда, – додав Кварцяний. – Я коли приїжджаю в такі західноукраїнські міста, як Тернопіль, Рівне і Хмельницький, то мені здається, що вони вимерли без футболу. Участь Луцька у змаганнях, котрі проводить Прем’єр-ліга, я вважаю серйозним спортивним результатом, який має підтримуватися можновладцями. Не кажучи вже про те, щоб не шкодити. Але влада «Волині» нічого не дає, навіть 33 гривні! Ось що вбиває!»

«Незважаючи на труднощі, президент клубу Василь Столяр продовжував працювати. Будуємо поля, бази, стадіони. В ході цього процесу в когось складається враження: мовляв, якщо людина щось будує, значить, вона має гроші. А раз має, то навіщо тратити їх на футбол – хай краще віддасть у міський та обласний бюджет. І нікому невтямки, скільки коштує сьогодні один день існування професіонального футбольного клубу. Це ж величезні затрати – харчування, відрядження, тренувальні збори, екіпірування, утримання дубля, зарплати, преміальні. А ще є трансферні справи, котрі якоюсь мірою позначилися на цілісності і стабільності основного складу», – зауважив головний тренер і віце-президент ФК «Волинь».

«Якщо аналізувати ситуацію, то такого складного періоду у «Волині» ще не було – надто вже довгою виявилася невдала смуга. Не лише у футболі, а й у спорті в цілому необхідне везіння. Однак його немає. За п’ять стартових матчів було п’ять чи шість влучань у штангу, поперечина і тільки один гол. Що ж, таке у тренерській роботі буває, і це треба пережити. Проте ні свідомість, ні організм таких колізій не сприймає, і від цього можна з’їхати з глузду. Я вже давно відчуваю, що мене огорнула якась чорна аура й чаклує наді мною. Ось я і вирішив заявити про відставку», – зізнався Віталій Кварцяний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus