USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький баскетболіст грає за «Черкаських мавп»

12 Жовтня 2017 08:58
Лучанин Максим Дейна цієї осені змінив команду і вже встиг дебютувати у складі «Черкаських мавп».

Стрімкий початок кар’єри юного баскетболіста «заграв новими фарбами». Ще торік внаслідок кадрових проблем «Волиньбаскета» Максим Дейна дебютував в Суперлізі, граючи проти «зубрів» українського баскетболу, а солідні 8 хвилин на майданчику в середньому стали досить солідним показником для тоді ще неповнолітнього гравця луцької команди.

А шалене літо та виступи за юніорські збірні України з баскетболу та стрітболу ще більше привернули увагу до його таланту. З 2 жовтня у кар’єрі Максима настав час для нового виклику – відтепер він гравець «Черкаських мавп», пише Район.Луцьк.

«Головний тренер команди Максим Міхельсон зателефонував ще 24 серпня і запропонував приїхати, однак травма, яку я отримав, трохи відклала цей процес», – розповів сам Дейна. Утім, «на олівці» у тренерського штабу черкаського клубу він перебував не випадково – і на початку жовтня усе ж одягнув майку амбіційного колективу.

Цього року в Черкасах зібралась цікава компанія. Максим Міхельсон добряче доукомплектувався, підписавши легіонерів Станіміра Марінова та Марко Поповіча (який грає якраз на позиції Максима), а також до команди приєднався уже колишній гравець «Хіміка» Володимир Конєв. Враховуючи те, що ще з минулого сезону в команді також Ігор Бояркін та гравець збірної Олександр Кольченко – це вже колектив, готовий до виконання найвищих турнірних завдань.

Поряд з досвідченими партнерами просто повинні рости й молоді виконавці, яких у «Черкаських мавпах» вистачає. «До приїзду в Черкаси я уже був знайомий з деякими гравцями – Олександром Кобцем, Іваном Ткаченком, Нікітою Русловим. З дублюючого складу добре знаю Ярослава Войтовича, Костю Прокопенка та Діму Нагорного. З двома останніми знайомий по збірній», – розповів Максим Дейна.

За його словами, дуже великим плюсом є наявність «збірників» – тих же Конєва та Кольченка. «Вони завжди допомагають та підказують молодим колегам. Можуть деколи «пояснити» жорсткіше трохи, аби ми швидше думали. Утім, до цього ще справа не доходила», – поділився враженнями лучанин.

Що не кажіть, а головне у такому віці для баскетболіста – кредит довіри тренерів. Він, за словами Максима Дейни, у Черкасах дуже великий. «Взагалі, дуже подобається працювати з Максимом Сергійовичем. Він уже довів свій професіоналізм вдалими результатами у якості тренера з молодіжними та юнацькими збірними України. А зараз – усе чітко пояснює на тренуваннях. Мені подобаються його підходи до роботи», – розповів наш спортсмен.

Максим також додав, що своєрідна акліматизація у новому місті та колективі закінчується тільки зараз. Разом з нею – і відновлення після травми. Утім, тренери уже дали йому дебютувати за нову команду в матчі Суперліги проти «Миколаєва», де Дейна провів на майданчику майже три хвилини.

«Хотілося тоді увійти в гру трохи краще, однак незіграність з новою командою поки що дається взнаки. Хоча, розумію, що сезон лише починається, і все ще попереду», – оптимістично проаналізував свій дебют сам баскетболіст.

У останньому матчі «Черкаські мавпи» нарешті здобули першу перемогу цього сезону. І хоча Максим Дейна на паркет у поєдинку проти «Запоріжжя» так і не вийшов, на сезон налаштовується як треба.
Нова команда екс-гравця «Волиньбаскета» перед матчем проти «Запоріжжя»

«У Черкасах молоді гравці відчувають велику довіру тренерів та керівництва клубу. У нас є план на сезон та чемпіонські амбіції. А для мене особисто головне – рости і розвиватися як гравець та професіонал», – резюмував розмову луцький баскетболіст.

Що ж, маємо надію, що уже 11 жовтня під час першого домашнього матчу «Черкаських мавп» проти харківського «Політехніка» уже екс-гравець «Волиньбаскета» отримає можливість показати свої бажання та амбіції в усій красі…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Роман Показати IP 12 Жовтня 2017 09:21
Максим молодець! Наші спортсмени радують своєю грою всіх тільки не нас, ми лише підглядаємо за ними в щілину. Для волинських чиновників та "успішних бізнесменів" це сором, що не врятували місцеву команду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus