USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький мер здобув «Кубок Таврики». Фото

7 Липня 2010 17:03
У курортному кримському містечку Гурзуф 2-3 липня тривав VI традиційний турнір з жиму штанги лежачи «Кубок Таврики» - голова Луцької міськради Богдан Шиба посів перше місце турніру.

Про це інформує ІАЦ «Луцьк».

Серед учасників даного турніру були і представники з Луцька, зокрема неодноразовий чемпіон України, міський голова Богдан Шиба та неодноразовий чемпіон України, Чемпіон Світу, Чемпіон Європи та рекордсмен Сергій Брагін. Богдан Шиба змагався серед атлетів вікової категорії 45-49 років у ваговій категорії до 100 кг.

На турнірі «Кубок Таврики» луцький мер на перший підхід замовляє вагу 115 кг, з якою він дуже легко впорався. На другий підхід він замовив 120 кг, з метою подолання не лише власного рекорду, а й рекорду України для його вікової та вагової категорії.

На жаль, давня травма дала знову про себе знати. Але, дякуючи бажанню встановити новий рекорд, а також реабілітаційній допомозі тренера Сергія Верещака, міський голова таки подолав 120 кілограмів. На превеликий жаль глядачів та інший атлетів, судді на помості побачили у виконанні вправи технічну помилку. Тому спроба на 120 кг не була зарахована.

Однак це на завадило Богдану Шибі зайняти перше місце на цьому турнірі.

Наступного дня на поміст вийшов змагатись майстер спорту міжнародного класу, 17-річний лучанин Сергій Брагін. Він змагався у ваговій категорії до 67,5 кг.

Сергію важко дався перший підхід до штанги 145 кг. Тому його тренер Сергій Верещак вирішив не ризикувати. І на другий підхід спортсмен замовив 150 кг. Сергій успішно справився із цією вагою. На третій підхід Сергію замовили 160 кг, що в 2,5 рази перевищує власну вагу атлета.

І знову Сергій на висоті, він легко впорався із замовленою вагою. Всі три підходи Сергія були рекордними як для українського пауерліфтингу, так і для світового.

Кількома днями раніше, а саме 26-27 червня у Сполучених Штатах у місті Йорк штату Пенсільванія відбувся Чемпіонат світу-2010 з пауерліфтингу та жиму лежачи. У цьому чемпіонаті брала участь і збірна команда України.

У складі збірної команди України був лучанин, майстер спорту міжнародного класу Вадим Коцага. Він виступав у ваговій категорії до 82,5 кг. У двох дивізіонах – аматорському та професійному.

Вадим посів перші місця в обох дивізіонах, тим самим встановивши кілька світових рекордів. А також вчетверте ставши чемпіоном світу.

Поїздки на міжнародні та всеукраїнські змагання вищезгаданих та інших атлетів, їх тренерів, які мали нагоду відстоювати не лише честь Луцька, але й Волині та нашої країни відбувались за підтримки луцького міського голови Богдана Шиби.

Нагадаємо, що кількома місяцями раніше, Богдан Павлович брав участь в чемпіонаті України, де він під час виконання вправи отримав травму кульшового суглобу, але все ж встановив рекорд України 115 кг.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 7 Липня 2010 17:45
Поздравляю Богдана Палыча. Вот в спорте, вы на высоте, а в управлении городом увы...
123 Показати IP 7 Липня 2010 18:11
місто зависло, немає інвестицій, а він залізо тягає. пане Шиба з бюджету вже все витягнули?
давишибу Показати IP 7 Липня 2010 21:21
цікаво знати а поїздка шиби до криму була за чий рахунок?Бровіна за перукарню чи Кропиви за котельню?
Вітаємо. Показати IP 8 Липня 2010 00:45
Богдане Павловичу, вітаємо вас з перемогою. Ми радіємо,що у нас такий могутній голова громади. Так, Богдане Павловичу, тримати! Ви лежачі підняли штангу і завоювавши перше місце. Ви стоячи у руля громади підносите її і ми бачимо, що до Луцька їдуть вчитися, як створювати хороше життеве середовище. Успіхів Вам, міцного здоров'я , подальших перемог!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus