USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Найвищі спортивні досягнення Волині - у волейболі, - тренер

29 Травня 2013 16:12
Неабияких успіхів досягнула луцька волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет» у останньому волейбольному сезоні. «Цей рік був дуже вдалим», - каже тренер луцьких волейболісток Богуслав Галицький.

Про це він сказав під час інтерв’ю виданню Слово Волині.

У цьому сезоні луцька волейбольна команда виграла Кубок України, а також другий рік поспіль стала срібним призером Суперліги. Окрім цього, «Континіум-Волинь-Університет» дебютував на євроарені й досягнув високої планки 1/8 Кубку ЄКВ, аналогу футбольної Ліги Європи.

П’ятеро наших гравців виступали у складі молодіжної збірної України. Нещодавно пройшов чемпіонат світу (перший раунд європейська зона). Там теж мали бути п’ятеро наших гравців, але, за словами тренера, через травми зіграли лише двоє – Інна Молодцова та Алла Політанська.

«Я вважаю, що Волинська область ще не мала вищих досягнень у жодному ігровому виді спорту», - зауважив тренер.

Зокрема чоловік детальніше розповів про «срібло» у Суперлізі: «Ми спіткнулися на останньому кроці до чемпіонства знову ж через травми. Туркула, Довгополюк, Політанська догравали сезон на вольових якостях, а заміни ще повноцінної немає. Знову ж основне ліберо – Оболонська – на фініші сезону вилетіла. Та ми виграли Кубок і срібні медалі Суперліги, а золото Вищої ліги виборов наш фарм-клуб. «Хімік» же має «золоті» медалі Суперліги і в кубку «бронзу». Тому в рейтингу в Україні ми перші. Це слова представників ФВУ».

Тренер зауважив, що планує будувати команду на 95% з місцевих волейболісток: «Вже в недалекому майбутньому, через три роки, ми виступатимемо силами винятково волинських волейболісток, запрошувати будемо максимум одного-двох гравців, бо є хороші результати росту нашої молоді. Тож будемо піднімати волинський волейбол».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 29 Травня 2013 21:42
ЯКБИ І У ІНШИХ ВИДАХ СПОРТУ БУЛО ТАКЕ ФІНАНСУВАННЯ І ПІДТРИМКА НАШОГО НАЧАЛЬНИКА ОБЛАСТІ,- МИ Б ЩЕ ПОДИВИЛИСЬ,ДЕ НАЙВИЩІ ДОСЯГНЕННЯ У СПОРТІ...
баскетболіст Показати IP 30 Травня 2013 19:23
А як же Волиньбаскет, який в минулому році став Чемпіоном України, а в цьому виборов Кубок України.
человек Показати IP 31 Травня 2013 22:05
Весь спорт волыни находиться под грифом сикретно, кроме канешно волейбола!
спортсмен Показати IP 31 Травня 2013 22:51
Не рівняйте суперлігу волейболу до вищої ліги баскетболу. Аналогічно пояснюю для БАСКЕТБОЛІСТА - пора знати вже що розігрується ще кубок України серед команд суперліги.
баскетболіст Показати IP 2 Червня 2013 10:43
Яке відношення Кубок Суперліги має до Кубка України?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus