USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Шахтар» переміг «Верес» і став чемпіоном України

16 Травня 2018 14:42
«Шахтар» переміг «Верес» з рахунком 1:0 і став недосяжним для конкурентів у чемпіонаті. Перемога дозволила команді Ріната Ахметова за тур до фінішу змагань стати 11-разовим чемпіоном України.

Про це йдеться на сторінках газети Волинські Новини.

Але чемпіонського матчу могло й не бути. У суботу, 12 травня, рівняни вранці прибули до Харкова. В обід стало відомо, що відразу дев’ять футболістів команди отруїлися. «Верес» офіційно звернувся до Прем’єр-ліги та «Шахтаря» з проханням перенести гру на іншу узгоджену дату, адже команді не було кого заявити на матч. Організатор змагань наполіг на проведенні гри 13 травня і не повважав отруєння в команді форс-мажором. Водночас лікарі «Вереса» не зверталися по допомогу в медичні заклади Харкова.

«Верес» увечері 12 травня виїхав з Харкова і вранці 13 травня прибув до Львова. Уранці 13 травня стало відомо, що команда може повернутися на гру. В обід літак із гравцями знову взяв курс на Харків і прилетів за 80 хвилин до початку гри. Віддамо належне львівським рівнянам – вони зіграли дуже й дуже сильно, не давши «Шахтарю» розгромити себе. Але керівництво «Вереса» підставило футболістів і клуб під зливу нищівної критики. Глумилися над командою (і справедливо) хто як міг. Справді, на голову не налазить ідея прокатати футболістів 3000 км автобусом, потягом і літаком за добу перед матчем...

Хто у єврокубках...

Загалом після цього туру стали відомі п’ять команд, які представлять Україну в єврокубках у наступному сезоні. Звісно, «Шахтар» знову зіграє в груповому раунді Ліги чемпіонів. Також у Лізі чемпіонів виступить київське «Динамо», яке стартуватиме в третьому відбірковому раунді.

У Лізі Європи Україна буде представлена трьома командами – «Ворсклою», «Зорею» і «Маріуполем». Маріупольський клуб став п’ятим делегатом від України в єврокубки після недільної нічиєї з «Ворсклою» (1:1). Відірвавшись від «Вереса» на чотири очка, маріупольці достроково посіли п’яте місце в УПЛ. У Лізі Європи вони стартують з другого раунду кваліфікації. «Ворскла» і «Зоря» в останньому турі Прем’єр-ліги найближчої неділі в очній суперечці визначать, кому належить починати боротьбу з третьої кваліфікації турніру, а кому можна буде готуватися до осіннього групового етапу. Полтавців удома влаштує нічия.

...а хто в Першій лізі

Так само цікаво буде на фініші й унизу турнірної таблиці. Прямий виліт розіграють заочно «Чорноморець» та «Сталь», причому їхнім суперникам перемоги також потрібні для збереження прописки. Якщо «Зірка» виграє в одеситів, то може сподіватися, що уникне перехідних матчів із командами Першої ліги. Але для цього їй потрібна перемога «Сталі» у Львові в грі проти «Карпат». Львів’янам же також слід набирати очки, аби не грати перехідних матчів.

31-й тур

«Зірка» – «Карпати» – 1:1, «Олімпік» – «Чорноморець» – 1:0, «Сталь» – «Олександрія» – 1:2, «Шахтар» – «Верес» – 1:0, «Зоря» – «Динамо» – 0:1, «Маріуполь» – «Ворскла» – 1:1.

32-й тур

19 травня:

«Чорноморець» – «Зірка», 17:00; «Карпати» – «Сталь», 17:00; «Олександрія» – «Олімпік», 17:00; «Динамо» – «Шахтар», 19:30.

20 травня:

«Верес» – «Маріуполь», 17:00; «Ворскла» – «Зоря», 17:00.

Фото 2plus2.ua

Увесь чемпіонат в одному фото: так дивився матч «Олімпіка» й «Чорноморця» один з уболівальників
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus