USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще один Ерік у «Волинь» прийшов через Кварцяного

16 Вересня 2013 16:24
Віталій Кварцяний – особлива людина. Я люблю його. Він сказав мені «wellcome to Volyn Lutsk». А гравці й справді – сім’я, бо вони мене знали ще по грі в київському «Арсеналі». Я думаю, що моя адаптація не буде важкою.

Про це розповів захисник луцького футбольного клубу Ерік Матуку у інтерв’ю для «Слова Волині».

– Ти в Луцьку живеш вже більше ніж місяць, які твої враження від нашого міста?

– Мало що знаю про Луцьк. Я жив у таких великих містах, як Київ, Дніпропетровськ. А це - маленьке місто, люди тут привітні. Вони мають більше часу, щоб відпочити. За цей час, що я тут, в мене не було проблем, зараз вже маю друзів, зокрема і в команді. І в адміністрації «Волині» теж всі дуже привітні.

– Як наші гравці, тренери прийняли в сім’ю ФК «Волинь»? Як ставляться до тебе в колективі?

– Віталій Кварцяний – особлива людина. Я люблю його. Віталій Кварцяний сказав мені «wellcome to Volyn Lutsk». А гравці й справді – сім’я, бо вони мене знали ще по грі в київському «Арсеналі». Я думаю, що моя адаптація не буде важкою.

– Чому ти вибрав саме «Волинь»?
– Я вирішив грати за «Волинь» через тренера. Мені подобається його запальний характер. Коли я прийшов у команду, всі казали, що тренер із сильним характером. Це примушує мене краще грати, хочу довести, що я хороший гравець.

– У «Волині» багато захисників, як ти будеш боротися за місце в основному складі?
– Футбол – це конкуренція. І я буду старатися показати себе якнайкраще. Тренер знає всі мої якості. Я зараз важко працюю і чекаю свого шансу показати себе у грі за «Волинь». Вболівальники запитують: «Матуку, чому ти не граєш?» Така ситуація, і кажу своїм фанатам, що працюватиму тяжко, коли буде мій шанс, то доведу, що я хороший захисник. Понад усе хочу насолоджуватись футболом.

– Хочеш виграти чемпіонат України у складі луцької «Волині»? Ти вважаєш це можливим?
– Не можна казати, що це неможливо, але варто враховувати реалії футболу. У мене нова команда, є багато ігор і тренувань кожен день, і це дає надію. Але реалізація може зайняти багато часу. Я прийшов у «Волинь», щоб бути тут корисним своїм футбольним досвідом, бо вже дуже багато років граю професійно. А взагалі футбол неможливо передбачувати, бо це – момент. І так – кожної гри. І команда має йти вгору за своїми амбіціями. Кожна команда має свій дух, кожна гра різна. І в кожної команди є своя мотивація, щоб виграти гру. І це дуже важливо.

– Ти одружений і маєш дітей, привіз їх із собою в Луцьк?
– Моя сім’я живе в Луцьку зі мною – жінка і мої двоє дітей. Їм не так легко адаптуватися. А зараз вони повернулися в Бельгію, бо моя дитина має йти до школи там.
– Чи виникають мовні проблеми на полі?
– Не можу так сказати, бо футбол не настільки комунікативний. Можеш назвати гравця по імені, казати «права», «лєва» – і щось виходить.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus