USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку відбувся масовий велопробіг

24 Серпня 2009 09:00
В обласному центрі Волині відбувся масовий велопробіг «Колесо здоров’я», приурочений Дню Державного Прапора України. Стартував спортивний захід на майдані поблизу ВНУ імені Лесі Українки. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами організаторів, у спортивному святі брали участь приблизно 300 велосипедистів. Рух колони спортсменів проліг проспектом Волі, вулицею Шопена та Винниченка, знову проспектом Волі до Київського майдану, вулицею Дубнівською та Авторемонтною, в черговий раз проспектом Волі. Завершиться масовий велопробіг там, де й починався, – на майдані поблизу Волинського національного університету імені Лесі Українки.
 
Очолили колону заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк та директор департаменту молодіжної політики і спорту Луцькради Володимир Пащенко. За ними рухалися молоді спортсмени із прапорами та прапорцями й одязі у синьо-жовтих барвах.
 
Із уст ведучого учасники атракції, лучани та гості міста дізналися про історію нашого стягу та утвердження Дня Державного Прапора України. Організатори дійства закликали спортсменів дотримуватися інтервалу і правил безпеки руху й пам’ятати, що велопробіг – це не змагання, а проїзд містом із певною швидкістю.
 
Заступник луцького градоначальника Анатолій Пархом’юк зауважив, що майбутнє нашої держави залежить від молоді, а щоб юнь могла здійснити усе задумане, потрібно і здорове тіло, і здоровий дух.
 
Додамо, що діти до 10 років та члени громадської організації «Інва-Волинь» подолали дистанцію у 500 метрів від пам’ятника Тарасу Шевченку до вулиці Шопена і проїхалися у зворотному напрямку й отримали подарунки від спонсорів.
 
Довідково:
 
Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
 
Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану, – символу мирної праці і достатку.
 
24 липня 1990 року, на флагшток перед будівлею Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі владикою Володимиром і настоятелем храму Бориса і Гліба Української автокефальної церкви отцем Юрієм.
 
Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 р.
 
У серпні 2004 року президент Леонід Кучма підписав указ про встановлення Дня державного прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня. Раніше День державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кріс Показати IP 23 Серпня 2015 20:00
Велопробег организован очень плохо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus