USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вчені рекомендують спортсменам допінг

10 Грудня 2008 16:36

В Україні видано навчальний посібник «Спортивна медицина й фізична реабілітація», авторами якого виступили співробітники однойменної кафедри Національного медичного університету імені О.Богомольця (НМУ) під керівництвом професора Валентини Шаповалової. Про це 10 грудня повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує Освітній портал, на його сторінках містяться докладні рекомендації із застосування допінгу з метою досягнення високих спортивних результатів.
У розділі «Фармакологічні засоби для оптимізації тренувального процессу», наприклад, атлетам радять використовувати «алкоголь, анаболічні стероїди, бета-блокатори, діуретики» і т.п. Всі перераховані засоби входять до списку заборонених препаратів, затвердженого Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA).
Віце-президент Олімпійського комітету України Віктор Корж вважає, що поява такої книги свідчить про відрив кафедри спортивної медицини від світового спорту. Корж відзначив, що через книгу «Спортивна медицина й фізична реабілітація» Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) може включити Україну до списку неблагонадійних країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus