USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Волинь» - «Іллічівець»: напередодні матчу

29 Листопада 2014 18:08
Передостанній календарний матч цього року мав би бути для «Волині» домашнім, але його «хрестоносці» провели проти «Іллічівця» ще у першому турі. Вболівальники пригадують, що наприкінці липня «Волинь» категорично відмовилася їхати до Маріуполя, який перебував за кілька десятків кілометрів від військових дій на Сході. Відтак УПЛ змінила дислокації поєдинків «Волині» та «Іллічівця»: влітку домашній матч маріупольців відбувся у Луцьку, а в листопаді «Волинь» гратиме домашній матч у Дніпропетровську. Старенький «Метеор» став нині, сповідаємося, тільки тимчасовою домашньою ареною команди Миколи Павлова. Про це йдеться на офіційному сайті ФК «Волинь».

ЦЕЙТНОТ ПАВЛОВА

Тренеру маріупольців не позаздриш, адже крім статуса команди-безхатька «Ілілчівець» у 2014 році залишив практично увесь основний склад команди. Павлов залишився без Лупашка, Пуканича, Майкона, Фоміна, Ємельянова, Полянського, Гречишкіна, Худжамова, Ордеця, Чижова, Іщенка, Довгого, Федотова, Путівцева, Віценця, Калініна...

Крім цих виконавців не зможе Микола Павлов розраховувати і на Кулача – його вилучили за два попередження у попередньому матчі проти «Олімпіка». Саме ця обставина, можливо, й найбільше вплинула на результат матчу – 3:2 на користь донеччан. Хоча у меншості і програючи 1:3 «Іллічівець» виявив характер і скоротив розрив у рахунку.

Нині ставка в «Іллічівці» зроблена на зовсім молодих виконавців. Роль лідерів взяли на себе Андрій Тотовицький, Владислав Кулач, Богдан Бутко.

Отож, попри різні місця у турнірній таблиці та очкові надбання, матч у Дніпропетровську важливий для обох команд. Позитивний результат дасть «волинянам» впевненість перед останнім важким матчем проти «Металіста», а «Іллічівцю» додасть снаги, аби втікати із зони аутсайдерів.

Не зайвим буде нагадати, що «Іллічівець» - «Волинь» - це й поєдинок-протистояння головних тренерів обох команд, які давно товаришують.

ІСТОРІЯ

Луцька та маріупольська команди впродовж своєї історії зустрічалися дуже часто. Наші «Волинь» і «Торпедо» грали з маріупольськими «Авангардом», «Азовсталлю», «Азовцем», «Металургом», «Локомотивом», «Новатором» та «Іллічівцем 57 разів. Статистика протистоянь приблизно однакова - 25 перемог «Волині», 23 вікторії у наших гостей, 10 нічиїх.

Стосунки в Прем`єр-лізі практично рівні: у 17 матчах по 6 разів перемагала «Волинь» та «Іллічівець», зафіксовано 5 нічиїх (у голах − 20:21 на користь маріупольців). У минулому чемпіонаті команди виграли свої домашні матчі по 1:0, а от у першому турі в Луцьку «Волинь» перемогла тільки за чотири останні хвилини матчу, який відбувався за 36-градусної спеки.

На гол з пенальті від Кулача на 6 хвилині лучани відповіли тільки диво-ударом Еріка зі штрафного на 87 хвилині. А на 90+1 хвилині Бабенко так закрутив зі штрафного від бокової лінії, що і в Гальчука, і в захисників закрутилося в голові – 2:1! Відзначимо, що в обидвох випадках стандарти для «Волині» заробив Козьбан, який вийшов на заміну у другому таймі посилювати атаку.

Загалом кращим бомбардиром «Волині» в історії протистоянь двох команд є бразилець Майкон, який трагічно загинув взимку цього року у Донецьку. Майкі забив загалом п'ять голів у ворота команди з Маріуполя.

ОФІЦІОЗ

«Волиняни» прибудуть до Дніпропетровська у суботу потягом.

Суддівську бригаду на грі очолить Іван Бондар.

Отже, чекаємо 30 листопада, неділі. О 14.00 розпочнеться трансляція із дніпропетровського «Метеора», яку вестиме канал «2+2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus