USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Волинь» перемогла «Олександрію» 2:1

9 Червня 2009 10:39

Учора, 8 червня, луцька «Волинь» приймала на стадіоні «Авангард» ПФК «Олександрія», який перемогла. Про це інформують «Волинські Новини».


Як пише сайт ФК «Волинь» , сказати, що перед матчем у тренерів «Волині» були проблеми –це майже нічого не сказати. Через невмотивовані вилучення у попередньому матчі поєдинок з олександрійцями вимушені були пропускати Лісовий та Жук. Через травми ж участь у грі не змогли взяти стовп оборони Ковалюк, а також бразилець Рамон та півзахисник Віталій Приндета. Під питанням була й участь у матчі ще одного захисника – Олександра Рубцова, який, втім, таки з’явився у стартовому складі. Проте «дефіцит» гравців призвів до того, що у списку запасних «Волині» числилося відразу два голкіпера, один з яких за потреби міг би вийти на поле у якості польового гравця. Додамо також, що півзахисник Роман Карасюк, хоча й також перебував у запасі, але через ушкодження ймовірність його виходу на заміну була мінімальною. Відповідно, Віталій Кварцяний обрав на гру невластиву волинянам тактику гри від оборони, наситивши захист та центральну ланку, а у нападі залишивши одного Євгена Павлова.
 
Гості подібних проблем не мали й тому вийшли на матч більш, ніж упевненими у своїх силах, розраховуючи на легку перемогу. Додали їм упевненості й дві гострі атаки, проведені вже на перших хвилинах гри, які, однак, хоча й пополохали оборону лучан, та до завершальних ударів не дійшли. Господарі відповіли на це дальнім штрафним у виконанні Пищура, проте удар в Олександра вийшов хоча й потужним, проте потрапив прямо у руки кіперу олександрійців. А на 7-й хвилині лучанам вдалося забити «швидкий» гол.
 
Після цього гра відразу загострилася і пішла на зустрічних курсах. Суперники раз по раз створювали загрозливі ситуації поблизу володінь один одного, але до надсерйозної небезпеки справа доходила рідко. При цьому ігрова ініціатива більше належала гостям, але ударів по воротам за весь тайм вони завдали у три рази менше, аніж волиняни.
 
Після відпочинку гості намагалися переломити перебіг подій у грі масованими замінами, але свого так і не досягли. А старання лучан таки призвели до успіху. Ковальчук з правого краю подав у воротарський, де подачу чітко замкнув кращий бомбардир лучан Пищур, який по центру випередив оборонців і першим встиг до м’яча.
 
Після цього гості, відчувши, що втрачати їм нічого, усією командою понеслися відіграватися. Перший серйозний небезпечний момент у грі, що цікаво, їм вдалося створити на 73-й хвилині, коли після подачі штрафного у карному волинян виникла метушня й оборонці винесли м’яч ледве не з лінії воріт. А уже за дві хвилини олександрійці таки досягли бажаного. Воронченко справа увірвався в карний і шаленим ударом з-під ноги оборонця відправив м’яч у дальню штангу, від якої шкіряний влетів у дальній кут воріт Неділька – 2:1.
 
Відчувши «смак крові», гості збільшили свій натиск, але відверто перестаралися і вже за мить залишилися у меншості – Кирилов, намагаючись випередити Неділька, доволі грубо вдарив останнього і отримав попередження, яке стало для нього другим і автоматично перетворилося на червону картку.
 
А на 91-й хвилині трапилася знакова подія для «Волині» та її голеадора Олександра Пищура. Чергова атака на ворота гостей завершилася подачею у воротарський майданчик і Сашко, випередивши усіх опонентів, забив свій 23-й гол у поточній першості, побивши таким чином рекорд клубу двадцятирічної давнини по результативності за один сезон, встановлений Володимиром Диким, який у чемпіонаті-89 22 рази відзначався у воротах суперників. Але фарс, котрий трапився надалі, змусив уболівальників лучан пройнятися різкою антипатією до ПФК «Олександрія». Справа у тому, що при подачі захисник господарів, намагаючись дістати м’яч, упав на свого воротаря і приземлився ліктем прямо на обличчя останньому. А пропустивши гол, уся команда гостей разом з тренерами та адміністративними працівниками кинулася на поле атакувати суддю, доводячи, що правила порушив Пищур. Арбітра загнали аж у ворота і пристрасті вдалося вгамувати хвилини за три. Але й після цього суддя показав на центр поля і атака продовжилася знову. Зрештою, хвилин через п’ять після голу арбітр «здався», проте показав попередження найбільш агресивному у складі олександрійців Сироті, для його воно також виявилося другим і перетворилося на ще одну червону картку.
 
Після матчу «коуч» гостей Юрій Коваль сказав, що він уважно переглянув касету і виявив, що порушення було явним, але атакував воротаря не Пищур, а інший гравець, який брав участь в атаці (ймовірно, Павлов). Насправді ж при розкадровці епізоду видно, що в ігровому епізоді був лише Пищур, який, завдаючи першого удару дотягнувся максимально лише до плеча воротаря, а травму Козаченко зазнав саме після невдалого падіння на нього власного оборонця. Хоч як би було, але арбітр анулював абсолютно заслужений і чистий гол Пищура, не давши йому можливість встановити рекордне для «Волині» досягнення.
 
Однак напружений матч ослабленої «Волині» з мотивованим і сильним суперником закінчився абсолютно заслуженою перемогою лучан. Варто відзначити також надзвичайно високу самовіддачу молодих гравців «Волині», котрі навіть у скрутній ситуації продемонстрували, що здатні боротися проти будь-кого. Завершився ж поєдинок тривалими аплодисментами уболівальників на адресу своїх улюбленців, а футболісти «Волині», підійшовши до сектору своїх найвідданіших фанів, подарували їм свої ігрові футболки.
 
На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний зокрема сказав, що «важко було зробити команду для вирішення питання, пов’язаного з виходом у Прем’єр-лігу. .. Ми дуже хотіли виглядати солідно по відношенню на реакцію наших негативних болільників, які дуже хотіли щоб ми програли, щоб потім говорити, що Волинь «здала» матч… Я переживав за імідж клубу, за ім’я президента, який все робив для того, щоб команда була. Ми зберегли команду і ця молодь, яка ще дуже сира, але вона дуже багато витримала».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus