USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волинь» удома зіграла в суху нічию з «Кривбасом»

23 Липня 2010 22:54
У 3-му турі чемпіонату України з футболу луцька «Волинь» на своєму полі не змогла обіграти «Кривбас» із Кривого Рогу.

Початок матчу виявився значно менш цікавим, ніж із «Ворсклою», коли господарі пропустили швидкий гол. На 11-й хвилині нападник «Кривбаса» Олександр Іващенко впав у штрафному майданчику суперника після контакту із воротарем Іссою Ндоє, але суддя вирішив, що порушення правил не було.
Згодом півзахисник «Волині» Олег Герасимюк не зумів завершити ударом хорошу атаку, а на 16-й хвилині він же з вигідної позиції пробив повз ворота.
До речі, вже після половини першого тайму замість Герасимюка на поле вийшов Євген Пічкур, який став одним із найкращих гравців матчу.

На 18-й хвилині після подачі зліва Ндоє помилився на виході, але Андрій Воронков головою в дотик у порожні ворота не влучив, а судді ще й зафіксували положення поза грою.
Господарі відповіли ударом головою у виконанні Євгена Павлова, проте м'яч чомусь полетів далеко вбік від «рамки».
Через дві хвилини Владислав Ващук зірвав оплески трибун сильним ударом зі штрафного, хоча снаряд пролетів поруч зі штангою.

Загалом протягом тайму «Волинь» мала ігрову перевагу, проте більше нічого дійсно небезпечного біля чужих воріт не створила. Атакувальні дії «Кривбаса» були ще гіршими, зводячись переважно до закидання м'яча здалека на Іващенка, ніби той мав шанси виграти «повітря» у значно вищих і кремезніших луцьких захисників Омоко та Ващука.

Перед самісіньким свистком на перерву форвард господарів Майкон устиг отримати попередження за симуляцію. Слід зауважити, що й інші гравці атаки «Волині» часто надавали перевагу красивим падінням перед силовою боротьбою, внаслідок чого команда недорахувалася багатьох нагод для взяття чужих воріт. Окрім того, отримуючи м'яч, луцькі «атакери» нерідко надто довго думали, що далі з ним робити, даючи супернику можливість устигнути захиститись.

На 67-й хвилині матчу після вдалої подачі у «штрафмайданчик» з лівого флангу від Анатолія Кіцути не влучив у ворота Іващенко. На 75-й хвилині класно виконав штрафний удар Валерій Куценко, але Ндоє відбив на кутовий. Більше гольових моментів гравці «Кривбаса» не створили.

Господарі шансів для взяття воріт мали дещо більше. Скажімо, на 72-й хвилині після прострілу Павлова з правого краю Артем Бутенін завдав чудового удару в один дотик, але голкіпер гостей Євген Боровик урятував команду.
На останніх хвилинах основного часу після подачі Ващука зі штрафного хтось «виніс» м'яч у ноги Пічкуру, і той завдав потужного удару в лівий нижній кут. А в компенсовані хвилини після однієї з кількох поспіль подач від кутових прапорців пробив головою у площину воріт Лео. І щоразу відмінно грав усе той же Боровик.

Отже, нічия - 0:0, яка приносить «Волині» перше очко в турнірній таблиці Прем'єр-ліги.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Кривбаса» Юрій Максимов визнав, що лучани зуміли нав'язати гостям свою гру, і його команді пощастило, що не пропустила на останніх хвилинах.

Головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний, навпаки, поремствував щодо невезіння, а серед інших причин невиграшу назвав непримустиму повільність у діях підопічних в атаці, зокрема при розіграшах стандартних положень, завдяки чому суперник встигав перебудовувати захист, накривати чужих гравців і взагалі «читати» їхню гру та вдало контрдіяти. Крім того, дехто з молодих гравців, не маючи досвіду гри в елітному дивізіоні, просто не вірить у себе й розгублюється - приміром, Богдан Бутко під час чотирьох перспективних моментів не зумів віддати гольовий пас.

На запитання щодо можливого повернення в команду нападника Олександра Пищура Кварцяний відповів, що той перебуває в хорошій формі і з ним вирішено фінансові питання, проте клуб іще не отримав рішення спортивних інстанцій, необхідного для дозаявлення гравця на подальші матчі.

Довідково:

Склади команд:
«Волинь»: Ндоє, Бута, Омоко, Ващук, Максимюк, Бутко, Шарпар, Стевіч (Бутенін 46), Герасимюк (Пічкур 22), Павлов, Майкон Олівейра (Лео Да Коста 73)
«Кривбас»: Боровик, Андрієнко (Сердюк 46), Жданов, Лисицький, Кіцута (Васильєв 76), Рожок, Куценко, Максимов, Валєєв, Воронков (Петров 69), Іващенко

Попередження: Майкон (45), Омоко (57), Валєєв (58), Боровик (64)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus