USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни успішно виступили на ювілейному легкоатлетичному турнірі

29 Квітня 2014 18:47
Волиняни успішно виступили на ювілейному легкоатлетичному турнірі.

25-26 квітня у Бресті відбувся 30-ий міжнародний турнір з легкої атлетики пам’яті Євгена Шукевича. У змаганнях взяли участь понад 250 спортсменів із Білорусі, України, Польщі, Росії.

Успішними ці змагання стали для волинських спортсменів, вихованців тренерів Євгенії та Володимира Сахаруків, Максима Богдана та Романа Рижого.

Високими результатами порадував у категорії «Метання списа. Чоловіки» стипендіат благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Максим Богдан, який отримав перемогу з результатом 81, 30 метра, що є новим рекордом турніру.

Роман Рижий, спортсмен, який після тривалої перерви (майже 4 роки)повернувся у великий спорт, у метанні диска став четвертим у своїй віковій категорії з результатом 56, 69 метра.

Роман розповів: «Враження від змагань дуже хороші, є результат, від якого можна відштовхуватися, знаємо над чим працювати. Підготовку до змагань – це і відновлення, і харчування, і проживання – все найнеобхідніше, фінансував благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Якби мене не підтримали, цих змагань для мене могло б не бути. Перерва у спорті по-новому відкрила речі. Всі сили зараз ідуть на тренування. Звісно, мрію про великі змагання – Олімпійські ігри».

Тренер легкоатлетів Володимир Сахарук зазначив: «Я безпосередньо брав участь у підготовці спортсменів і повірив у те, що Роман може метати дуже далеко. 56, 69 метра – це високий спортивний результат. Це говорить про те, що Роман повернувся у великий спорт. І якщо Фонд буде його надалі підтримувати, ми зможемо виконати норматив майстра спорту міжнародного класу і потрапити на чемпіонат Європи у Швейцарії (відбір на змагання відбудеться 3-5 червня). Це основна наша задача у цьому році. Це говорить про те, що наша волинська школа спорту є потужною. Обидва спортсмени – вихованці Інституту фізичної культури та здоров'я СНУ імені Лесі Українки. Максим ще навчається, Роман уже завершив. Навчання за спеціальністю «Олімпійський та професійний спорт» стало хорошою базою для високих результатів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus