USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські рятувальники святкують 60-річчя спорткомплексу. ФОТО

12 Листопада 2010 12:19
У Луцьку 10 листопада стартував огляд-конкурс на краще пожежно-рятувальне відділення.
У змаганнях, що проходили на базі спортивного комплексу Головного управління МНС області, взяли участь кращі представники усіх підрозділів МНС Волинського гарнізону. Про це повідомили у прес-службі управління.
Захід такого масштабу відбувається на Волині уперше, а приурочений він до 60-річчя з дня заснування спорткомплексу ГУ МНС.
Захід почався із шикування команд та урочистого підйому прапора. З привітанням до учасників звернувся заступник начальника управління Віталій Горшков.
До загальної молитви рятувальників закликав духівник та окропив учасників святою водою.
Першого дня змагання відбулися серед кращих відділень самостійних пожежних частин області.
Розпочалося багатоборство із в’язання рятувальних мотузок за конструкцію та в’язання подвійної рятувальної петлі з одяганням її на потерпілого.
Якщо першу вправу конкурсної програми учасники намагалися виконати якнайшвидше, то на наступному етапі – рятуванні потерпілого з вікна четвертого поверху навчальної вежі та саморятуванні – журі з числа представників ГУ МНС оцінювало правильність і точність дій.
Крім того, рятувальники виборювали першість у пожежній естафеті, рятували умовного потерпілого на воді за допомогою мотузки Олександрова, демонстрували уміння надавати першу долікарську медичну допомогу, а також на швидкість одягали боївки та бойове спорядження та підіймалися автодрабиною у вікно багатоповерхівки.
За результатами змагань першого дня кращими стали рятувальники СДПЧ-5 міста Нововолинська. На другій сходинці – бійці Частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька, а бронзу вибороли бійці МНС із Любомля.
Наступного дня за такою ж програмою змагалися кращі відділення підпорядкованих пожежних підрозділів області та окремі пости державної пожежної охорони.
У підсумку другого дня огляду-конкурсу найкращий результат – у рятувальників ПДПЧ-6 міста Ківерці, другий – у бійців ПДПЧ-2 міста Луцька, а третій результат продемонстрували рятувальники Окремого поста державної пожежної охорони із селища Торчин Луцького району.
Саме учасник з Торчина встановив своєрідний «рекорд» на змаганнях. Пожежний Окремого поста ДПО Станіслав Бжостович підійнявся автодрабиною у вікно четвертого поверху за 10,73 секунди замість «відмінного» нормативу у 19 секунд.
Довідково:
Спорткомплекс ГУ МНС був створений 60 років тому. У 2008 році з ініціативи та під керівництвом начальника облуправління МНС Володимира Грушовінчука спортивний комплекс та приміщення пожежно-рятувального підрозділу були модернізовані та переобладнані.
Саме тут у 2008-2009 роках двічі поспіль відбувалися змагання за кубок України з пожежно-прикладного спорту, першість у якому виборювали кращі спортсмени-рятувальники країни.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus