USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Визначили найпопулярніший футбольний клуб України

7 Липня 2011 14:59
Найбільшою популярністю серед футбольних клубів України користується київське «Динамо».
Такий підсумок принесло опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), який провів всеукраїнське опитування громадської думки, пише Чемпіон із посиланням на «Кореспондент».
Методом інтерв'ю було опитано 2040 респондентів старших 18 років, що мешкають в усіх областях України і в Криму.
У ході опитування респондентам ставилося запитання про те, чи є вони футбольними уболівальниками, після чого ставили питання про їх клубні симпатії в українському футболі.
На запитання «Виберіть із списку клуб, який Ви підтримуєте більше, коли він грає в Чемпіонаті України» були отримані такі відповіді: «Динамо»" (Київ) обрали 40% опитаних респондентів, «Шахтар» (Донецьк) - 30%, «Карпати» (Львів) підтримують 7% опитаних, «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 5%, «Металіст» (Харків) - 4%, «Чорноморець» (Одеса) - 3%, «Волинь» (Луцьк) - 2%. «Зоря» (Луганськ) і «Ворскла» (Полтава) отримали 1% підтримки.
За регіональним розподілом: «Динамо» має найбільшу підтримку в центральному (70%) та західному (45%) регіонах. У південному регіоні цей клуб підтримують 34% опитаних, у східному – 8%.
«Шахтар» має найбільшу підтримку у східному (68%) і південному (24%) регіонах. У центральному регіоні його підтримали 19% опитаних, у західному - 13%.
«Карпати» мають підтримку практично тільки в західному регіоні (25%), та 1% - в центральному.
«Дніпро» підтримують 19% в південному регіоні і 0,5% - центральному, «Металіст» - 17% підтримки в східному та 0,5% у центральному, «Чорноморець» - 10% в південному і 1% - в західному регіонах.
На питання «Виберіть із списку український клуб, що Ви підтримуєте більше, коли він грає в євро кубках» були отримані такі відповіді: «Динамо» вибрали 47% опитаних респондентів, «Шахтар» - 36%, "Карпати" - 4%, «Дніпро» -3%, «Чорноморець» і «Металіст»" - по 2% і «Ворскла» - 1% опитаних.
За регіональним розподілом: «Динамо» має найбільшу підтримку в центральному (73%) та західному (62%) регіонах. У південному регіоні його підтримують 39%, у східному - 11% опитаних.
«Шахтар» має найбільшу підтримку у східному (77%) і південному (32%) регіонах. У центральному та західному регіонах його підтримали 19% опитаних.
«Карпати» мають найбільшу підтримку в західному регіоні (14%), і по 1% в центральному та південному регіонах, «Дніпро» підтримують 12% в південному і 1% в західному регіоні, «Чорноморець» 9% підтримки в південному і по 1% в центральному та західному регіонах , «Металіст» - 9% у східному та 0,5% в центральному регіонах, «Ворскла» - 4% підтримки в центральному регіоні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus