USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вже сьогодні у Луцьку – фінал Кубку з рінк-бенді

25 Березня 2017 10:23
У суботу, 25 березня, столиця Волині прийматиме фінал Кубку України з хокею з м’ячем (бенді). А точніше зі зменшиної його копії – рінк-бенді. Адже в Україні немає жодної льодової арени розміром з футбольне поле, яку потрібно для гри у класичне бенді.

Суперниками місцевих хокеїстів стануть команди з Києва та Дніпра. Матчі розпочнуться о 13:00 на льоду «Снігової Королеви» (вул. Чорновола, 3).

«Шкода, що ні в Луцьку, і ніде більше в Україні немає відповідної арени для гри в бенді. Тому і чемпіонат і кубок змушені проводити на маленькому льоді. Якщо внутрішні змагання від цього не сильно страждають, то наша збірна вперше виходить на льодове поле нормальної величини безпосередньо вже на чемпіонатах світу. Мусимо швидко адаптуватися... Що ж, можливо, і у нас з’явиться хоча б одне таке поле. А на Кубку чекаємо справжньої чоловічої боротьби. Я думаю, луцькій публіці сподобається новий вид спорту», - розповів луцький хокеїст Дмитро Цимбал.

Нагадаємо, минулого місяця троє волинян у складах різних вікових національних збірних з цього виду спорту виступали на чемпіонатах світу. За першу «синьо-жовту» дружину традиційно виступав гравець ХК «Луцьк» та тренер ХК «Спарта» Дмитро Цимбал, також за національну збірну дебютував інший лучанин – Андрій Вершецький. А от за юніорську збірну на ЧС виступив вихованець ХК «Спарта» Антон Оліда.

«Проведення змагань з бенді в таких містах, як Луцьк до прикладу, це чудова задумка. Це дозволить популяризувати бенді в Україні та й взагалі сам хокей. Мій досвід у цьому спорті ще зовсім мізерний, я лише декілька раз мав спеціалізовані тренування. Але навіть, зігравши хоч декілька разів в хокей з м’ячем, ти вже зрозумієш, що це щось неймовірне», - поділився Антон Оліда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КАНАДСЬКІ ХОКЕЇСТИ ВИЙШЛИ НА ГРУ У ВИШИВАНКАХ. ФОТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus