USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

5 кращих рецептів святкової паски на Великдень

18 Квітня 2014 18:00
За традицією, пасок випікають кілька, різних розмірів, часом для кожного члена родини, і обов'язково одну велику — для всіх. Цей неодмінний атрибут святкового великоднього столу випікають у четвер або суботу.

Процес приготування паски до Великодня - не складний, проте потребує терпіння і особливого піднесеного настрою, адже паска - це особлива, святкова, урочиста страва, одна з головних на столі, інформує ТСН.

Пропонуємо кілька рецептів паски

Рецепт паски простої, традиційної

1,5 кг свіжого сиру на 1 день покладіть під гніт в холодне місце, потім двічі протерти. Ретельно розітріть 100 г вершкового масла з сіллю і 0,5 склянки цукру, поки цукор не розчиниться повністю. Введіть в масу 0,5 склянки сметани і знову перетріть, поки маса не стане повітряною. Додайте сир і сформуйте паску, поставте її в холодне місце під гніт на 1 добу.

Рецепт паски заварної, яєчної

Збийте 4 склянки сметани і 7 яєць, помішуючи суміш - влийте в неї 3 літри незбираного молока, поставте на повільний вогонь і варіть, помішуючи дерев'яною ложкою, поки не відокремиться сироватка. Масу перекладіть в марлю, складену в декілька шарів, процідіть, отриманий сир протріть через сито, додайте 200 г цукру, сіль і прянощі за смаком. Перекладіть сир у форму і поставте під прес, поки повністю не стече сироватка.

Рецепт паски царської, з мигдалем

1 кг сиру перетріть з 200 грамами вершкового масла через дрібне сито. Збийте жовтки 5-ти яєць з 2 / 3 склянки цукру, окремо - білки з такою ж кількістю цукру. З'єднайте сир, масло, сметану і повільно введіть збиті білки і жовтки, перемішайте акуратно, додайте 1 склянку мигдалю, корицю, ваніль. Варіть на слабкому вогні до першого міхура, постійно помішуючи. Охолодіть, помістіть у форму для паски і поставте в холодне місце.

Рецепт паски шоколадної

200 грам шоколаду натріть, змішайте з 200 грамами цукрової пудри і залиште. 2 кг сиру протріть через сито, змішайте з 200 грамами вершкового масла, 2-ма склянками жирної сметани, перемішайте і всипте 1 склянку цукатів, натертий шоколад з пудрою і розмішуйте до рівномірного кольору. Викладіть масу у форму, вистелену марлею, поставте в холодне місце під гніт на 1,5 дня.

Лимонна паска оригінальна, з маскарпоне і морозивом Складники: морозиво ванільне - 100 г, лимон - 1 шт., цукор - 4 ст. л., желатин в гранулах - 2 пакетика (по 10-11 г), сир Маскарпоне - 500 г. Лимон ретельно вимийте, тонко наріжте кружальцями, покладіть їх в глибоку тарілку, посипте цукром, накрийте іншою тарілкою і залиште на 20 хвилин. Морозиво покладіть в тарілку, дайте йому розтанути. Відокремте 2-3 ст. л . морозива, покладіть в сотейник. Всипте в сотейник желатин, дайте набрякнути 20-30 хвилин. Прогрійте, помішуючи, на слабкому вогні, до повного розчинення желатину. Влийте желатиновий розчин в розтале морозиво, розмішайте і процідіть через сито. Кружальця лимона разом з цукром відкиньте на друшляк, сильно відіжміть. Сік додайте до сиру, перемішайте. Додайте до сиру суміш морозива з желатином, перемішайте. Отриману масу укладіть в тарілку, помістіть в холодильник до повного застигання на 1,5-2 години, а краще на ніч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus