USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Аферисти на дорогах гіпнозують та оббирають водіїв

26 Травня 2010 13:09
У Києві почастішали випадки шахрайства з імовірним гіпнозом жертв – із водіїв іномарок невідомі вимагають тисячі доларів за надуману аварію.

Про це повідомляє прес-служба ДАІ України.

Літній чоловік їхав на автомобілі «Нісан» вулицями Києва. Після проїзду перехрестя його обігнала «Тойота», поблимала фарами з проханням зупинитися.

Двоє молодиків, які вийшли з «Тойоти», показали водію «Нісана» невеличку подряпину на своєму авто й повідомили, що на попередньому перехресті саме він пошкодив їх автомобіль. За «мирне владнання конфлікту» вони зажадали 15 тисяч доларів!

Гроші потрібно було віддати упродовж двох годин. При цьому молодики не відпускали водія, а вимагали телефонувати родичам та знайомим й збирати гроші. Цікаво, що вони не застосовували силу, а просто «настійливо рекомендували».

На намагання водія пояснити, що у нього «повне КАСКО» й страхова компанія розрахується за заподіяні ним збитки у вигляді подряпини на «Тойоті», молодики пояснили, що працюють у солідній правоохоронній структурі й не хочуть «світитися». Чоловік зібрав необхідну суму й віддав молодикам.

«Цей випадок трапився минулого місяця. Але подібним чином на столичних автошляхах потерпів не один водій. Ми радилися з іншими фахівцями й маємо підозру, що водії у таких випадках могли перебувати під дією гіпнозу. Адже зловмисники не випускали їх з полю зору, перебуваючи поруч аж до моменту отримання грошей», - коментує подію заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков.

Щоб уникнути аферистів, інспектори ДАІ радять водіям у разі виникнення будь-яких конфліктних ситуацій на автошляхах негайно викликати працівників ДАІ або представників страхової компанії.

«Варто також телефонувати друзям, родичам, щоб негайно під'їхали й дочекалися разом з вами працівників Державтоінспекції. Покладайтеся на законне вирішення конфліктних ситуацій, не намагайтеся владнати їх самотужки», - радить заступник начальника департаменту ДАІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus