USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Фотографа внесли у «чорний список», бо зняв Табачника «в позі». Фото

2 Червня 2010 10:58
У прес-службі уряду попросили не присилати на щотижневе засідання Кабміну фотокореспондента всеукраїнського видання «Газети по-українськи» і Андрія Шматова – його внесли до «чорного списку» через нібито образливе фото міністра освіти Дмитра Табачника.

Про це пише Gazeta.ua.

Щойно почувши прізвище фотографа, працівниця урядової прес-служби Галина сказала: «Пришліть когось іншого».

В редакції здивувалися і запитали, чому?

«Там такі фотографії нам показували, дай боже. Його просто витягують з машини», - відказала секретар.
«Кого витягують?», - не розуміють журналісти.

«Міністра витягує ваш Шматов. За руку тримає», - роз’яснила прес-служба. Хоча насправді на фотографії, яку фотограф Шматов зняв 26 травня, міністру освіти та науки Дмитру Табачнику допомагає вийти з машини помічник.

Співбесідниця зазначила, що не відмовляє Шматову в акредитації.

«Вам же не відмовили. Просто попросили іншого. Хай же він веде себе так, як треба. А то спочатку знімуть, а потім роблять з того сенсацію», каже дівчина з прес-служби.

Згодом вона внесла Шматова в списки журналістів, яким дозволять увійти до будівлі.

«Я його можу вписати. Але його може охорона не пустити. Знаєте, якщо на ньому стоїть, як кажуть, «червоний гриф», - додала прес-служба.

Відзначимо, що того ж дня фотографу «Газети по-українськи» забороняли знімати приїзд міністрів на ранкове засідання уряду.

«Це режимний об’єкт. Тут знімати не можна. Йдіть усередину на засідання уряду», - зазначив працівник управління держохорони лейтенант В’ячеслав Орловський.

Нібито, дозвіл для цього має надати прес-служба. Хоча 15 квітня нардеп від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, заявила, що подібного розпорядження не існує й бути не може. Оскільки воно суперечить законодавству.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здогадливий Показати IP 2 Червня 2010 12:12
Толі єсчо будєт!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus