USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Янукович взявся за гречку

31 Серпня 2010 12:09
Президент Віктор Янукович для зниження цін на гречку доручив Кабінету міністрів до 10 вересня забезпечити продаж гречки з Державного комітету з державного матеріального резерву і Аграрного фонду.

Відповідне доручення уряду президент підписав 31 серпня, - інформує ТСН .

Кабміну також повинен підготувати інфраструктуру для прийняття і зберігання урожаю гречаної крупи поточного року з мінімальними втратами.

Президент доручив Кабінету міністрів і Антимонопольному комітету перевірити обгрунтованість підвищення цін на гречку і інші продовольчі сільськогосподарські товари. Нагадаємо, що нині роздрібна ціна на гречку сягає 11-14 гривень.

Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів розглянути можливість введення мита на експорт гречаної крупи відповідно до норм світової організації Торгівлі.

Окрім цього, Кабміну доручено терміново провести переговори з країнами-експортерами гречки для того, аби покрити попит в Україні, розглянути питання введення дотацій на посіви гречки і ф’ючерсних контрактів на закупівлю гречаної крупи Аграрним фондом у сільськогосподарських виробництв.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що у держави є достатні запаси гречки, зерна і інших продовольчих товарів для забезпечення стабільності продовольчого ринку і цін.

За станом на 19 серпня аграрії зібрали 62 тисячі тонн гречки з третини від запланованої до збирання площі.

Як повідомлялося, напередодні АМКУ запропонував ввести державне регулювання цін на гречану крупу, контроль за сівозміною цієї культури, здійснити державну закупівлю близько 15 тисяч тонн цього продукту.

Натомість експерти вважають , що втримати ціну на гречку адміністративними методами не вдасться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus