USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На обслуговуванні системи охорони здоров’я – 58 мільйонів населення

3 Липня 2010 09:29
За статистикою Міністерства економіки, на обслуговуванні системи охорони здоров’я знаходиться 58 мільйонів людей, в той час як кількість населення України наразі не перевищує 45 мільйонів осіб.

Про це в інтерв’ю для «Дзеркала тижня» заявив міністр охорони здоров’я України Зиновій Митник.

Міністр підкреслив, що виділені цього року на потреби охороні здоров’я 42 мільярди гривень використовуються неефективно.

«Біда в тому, що замість єдиного медичного простору існує дуже розгалужена система відомчої медицини. Чому це зле? Гроші, які виділяються на охорону здоров’я, насправді дуже розпорошені по різних відомствах. Скажімо, нині, за статистикою, зауважте, не МОЗ, а Міністерства економіки, на обслуговуванні системи охорони здоров’я налічується 58 мільйонів населення!», — заявив міністр.

Такі показники пояснюються тим, що окремі категорії пацієнтів мають подвійне або й потрійне фінансування: і за місцем проживання, і у відомстві, в якому працюють. «А якщо врахувати ті мільйони громадян, на яких виділяються так звані «подушні» гроші, а насправді вони живуть і працюють за кордоном, то картина стає ще парадоксальнішою», — зауважив Митник.

Тому першим кроком на шляху реформування має стати приведення до спільного знаменника фінансування медицини як галузі й раціональне використовуванная наявних коштів, вважає міністр.

«Ми зараз маємо готовий проект закону про внесення змін до основ законодавства про охорону здоров’я, зокрема до закону про лікувальний заклад. У тих доповненнях саме і йдеться про зміни у фінансуванні лікувальних закладів. Ми мусимо підготувати законодавчу базу, без цього неможливо щось змінювати», — заявив Митник.

Міністр також пообіцяв підвищити соціальний статус медичного працівника як за допомогою підвищення зарплатні, так і створенням нормальних умов для роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 4 Липня 2010 10:32
кажуть,на Митника завели кримінальну справу за розкрадання держ.коштів. хто знає, чи це остаточна правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus