USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Опозиція пообіцяла масові протести проти російської мови

9 Вересня 2010 17:54
Опозиціонери пообіцяли масові протести проти нового законопроекту, який суттєво розширює сфери вживання російської мови та, на думку політиків, обмежує українську.

Народний депутат від «Нашої України - Народної самооборони», лідер партії «За Україну» В'ячеслав Кириленко спрогнозував масові акції протесту при розгляді парламентом нової редакції закону «Про мови в Україні», що суттєво розширює права російської мови, - повідомила 9 вересня ТСН .

«Спроби ухвалити закон, що суперечить Конституції України, викличуть значні акції протесту по всій Україні», - процитувала прес-служба «За Україну!» свого лідера.

Крім того, Кириленко спрогнозував опір ухваленню цього законопроекту з боку депутатів Верховної ради. «Спроба схвалити нову редакцію закону про мови, внесену коаліцією, викличе в парламенті опір більший, ніж при ратифікації «харківських угод» (нагадаємо, тоді у ВР були бійки із застосуванням димових шашок - ред.), - підкреслив політик.

На думку Кириленка, метою ухвалення цього законопроекту є витиснення української мови.

Нагадаємо, напередодні нардепи Олександр Єфремов (ПР) і Сергій Гриневецький (Блок Литвина) зареєстрували в парламенті законопроект, що суттєво розширює сфери вживання мов регіональних меншин в Україні, особливо російської.

Зокрема, документ передбачає гарантії вільного вживання російської мови практично в усіх сферах життя, серед яких освіта, діловодство, реклама тощо.

Також документом пропонується на законодавчому рівні визнати двомовність в Україні й те, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus