USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Польща будує новий перехід на кордоні з Україною

12 Травня 2010 10:39
На українсько-польському кордоні розпочато будівництво нових пунктів пропуску у рамках програми підготовки до "Євро-2012".
Польська сторона розпочала будівництво зі свого боку кордону, з посиланням на "Німецьку хвилю" передає Українська правда.
Інфраструктуру автомобільного пункту пропуску Будомєж-Грушів буде збудовано з польського боку кордону.
Міжнародними угодами передбачено спільний українсько-польський митний та прикордонний контроль, що дозволить скоротити час перетину кордону.
На розбудову пункту поляки планують витратити 45 мільйонів доларів, і з них 13 мільйонів - допомога ЄС у рамках програми сусідства.
Згідно з технічними характеристиками, функціонуватиме 16 смуг руху в обидва боки, з пропускною здатністю у 3 тисячі авто щодня.
З українського боку кордону передбачено будівництво сервісних об'єктів та розбудова дорожньої інфраструктури, повідомив керівник головного управління архітектури й будівництва Львівської ОДА Степан Лукашик.
Цей проект входить до державної програми підготовки до чемпіонату з футболу 2 2012 році, додав він.
Загалом, до 2012 року має бути збудовано 3 пункти пропуску: два з них на території Польщі і один з українського боку кордону. Хоча міжнародними угодами на перспективу передбачено будівництво 6-ти пунктів пропуску з паритетним розподілом - три з українського і три з польського боку, сказав Лукашик.
Він додав, що нові пункти повинні зменшити навантаження на вже існуючі, а відтак і черги на кордоні. Адже на понад 500 кілометрах спільного українсько-польського кордону функціонує лише 6 автомобільних і 6 залізничних пунктів пропуску, що не відповідає жодним міжнародним нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus