USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд захистив право «бомжів» жити на вулиці. Відео

4 Липня 2010 14:21
Відтепер безпритульні не потраплятимуть до міліцейського відділку: Конституційний Суд заборонив працівникам МВС затримувати та утримувати людей, яких підозрюють у відсутності постійного місця проживання.

Про це інформує Канал новин 24 .

Також безпритульних не можна фотографувати, знімати на відео, чи записувати їх на диктофон.

«Не передбачено обмеження права на свободу пересування та вільний вибір місця проживання людини через підозру у занятті бродяжництвом. Право на свободу пересування і вибору місця проживання як невід'ємне право кожної людини закріплено Загальною декларацією прав людини 1948 року, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права 1966 року, Протоколом №4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року», - заявив голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак.

До того ж, в українському законодавстві безпритульність не є злочином, чи адмінпорушенням.

Нагадаємо, у березні 2009 року парламент дозволив міліції затримувати безхатченків терміном до 30 діб за мотивованим рішенням суду замість санкції прокурора.

В грудні того ж року уповноважений Верховної Ради з прав людини попросив Конституційний Суд оцінити законність такого права МВС.

Рішення КСУ є остаточним і не підлягає оскарженню.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus