USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Цензура – зараза, яка поширюється, – нардеп Шевченко

13 Липня 2010 15:09
В Україні дедалі чіткіше окреслюється тенденція до згортання багатьох громадянських прав та свобод перед входом в майбутній політичний сезон, у тому числі в областях, - стверджує депутат Верховної Ради, БЮТівець Андрій Шевченко.

Про це велась мова з журналістами та представниками ковельської мерії 12 липня під час робочого візиту до Ковеля Андрія Шевченка, голови комітету виборців України Олександра Черненка та політолога і медіаексперта Василя Самохвалова.

Шевченко поділився своїми побоюваннями з приводу ситуації зі свободою слова, яка складається напередодні місцевих виборів.

«Держава нині посилила інструмент контролю над ЗМІ. Ми зараз бачимо, як формально підпорядкована Кабінету Міністрів національні телекомпанія та радіокомпанія України, ми бачимо, як переформатували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. Це означає, що зараз фактично одна команда буде контролювати все у сфері медіа. Рано чи пізно регіональні журналісти це теж відчують», – переконаний він.

Розповів Шевченко і про критерії, за якими він визначає «чи просувають нас вибори вперед, чи ні».

«Це свобода слова, чесні правила гри, нова якість, яка з’являється або не з’являється після виборів. Зараз же ми бачимо, що у нас про владу говорять або нейтрально, або добре, а про опозицію – тільки нейтрально, або тільки погано. Про це свідчить статистика ефіру. В Києві відчувається, як з’являється відчуття цензури та самоцензури. Мені здається, що це та зараза, яка дуже швидко поширюється з однієї області в іншу. Нам важливо знати, яка ситуація тут на Волині», – поділився депутат-журналіст.

Міський голова Ковеля Сергій Кошарук висловив свою думку про те, що на Волині очевидного тиску на засоби масової інформації поки непомітно. На його думку, зараз «ситуація в нашому краї дещо краща, ніж десь там в інших областях».

«Наша зустріч говорить про те, що на Волині зі свободою слова все гаразд. Наші журналісти можуть вільно збиратись, обговорювати. Голова обласної адміністрації Борис Клімчук зустрічається з журналістами, залюбки відгукується брати участь у круглих столах, зокрема наскільки мені відомо він мав бути сьогодні тут в Ковелі, але дещо інші плани», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus