USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У новому році на водіїв чекає багато сюрпризів від ДАІ

3 Січня 2011 11:17
Даїшників на місці ДТП, якщо жертв немає, тепер ми не побачимо. Але страхівка подорожчає, ближнє світло фар буде вмикатися у будь-яку пору року, а за стару гуму каратимуть.

Українських водіїв у 2011 році чекає багато сюрпризів. Перший – даїшників на місці аварії вони не побачать. Хіба що ДТП серйозна. Допомогти має європротокол. Він дає право водіям власними силами оформити аварію, – повідомляє «ТСН».

Головна вимога – ДТП без жертв та потерпілих, а сума збитків до 10 тисяч гривень. Цього року європротокол має всі шанси дістати прописку в Україні. Таких аварій із косметичними наслідками у великих містах 80 відсотків. Через них затори, нерви, утрачений час і вилучення прав.

Обидва учасники ДТП повинні мати поліс обов’язкового страхування, тоді не викликається ДАІ, не вилучається посвідчення водія, не накладається адміністративний штраф.

Та заплатити таки доведеться. Самостійне оформлення, на думку страховиків, збільшить кількість махінацій. А отже – і ціну страховки. У неї закладуть ризики на аферистів.

Тим часом поліс обов'язкового автострахування, що вже удвічі виріс у розмірах виплат, змінив і вигляд. Замість жовтого кольору він став бірюзовим. Прибрали логотип моторного бюро, додали елементи захисту – дві голограми, та номер спікера. Сам документ для лобового скла теж змінив колір і дістав голографічний захист. Старий бланк діятиме до кінця терміну дії страховки. І головне - вартість автоцивілки обіцяють не підвищувати.

2011-го року в нових правилах дорожнього руху планують також чітко розписати ситуацію, при якій водій має право вмикати аварійку. Зросте відповідальність за її зловмисне використання.

За старі зимові протектори ДАІ тепер має право штрафувати водія. Проте нічого не може зробити із власником машини, де стоїть літня гума, але нова. Хоча вона так само небезпечна для зимових доріг. Хто може покарати, то це ті самі страховики. Більшість компаній має пункт про сезонні шини. Його порушення - відмова від виплат.

Можуть зобов'язати в новому році також умикати ближнє світло фар на всіх автомобілях у будь-яку пору року. На думку інспекторів – авто буде краще видно на трасі, тому новація підвищить рівень безпеки на дорогах.

Нових ідей у департаменті ДАІ назбиралося більше тисячі. Залишиться близько 30-ти. У вигляді пропозицій їх передадуть на розгляд парламенту та уряду у другій половині 2011-го.

І новорічний подарунок: даїшники відмовились од ідеї підвищувати штрафи за порушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus