USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Учні складатимуть тестування мовами національних меншин, – Табачник

17 Березня 2010 14:25
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник наголосив, що загальнообов’язкове державне тестування відмінене не буде, проте учні, які вчаться у школах національних меншин зможуть складати ці тести тією мовою, якою вони навчалися. «Тестування відмінене не буде. Обов`язково всі діти будуть здавати тести тією мовою, на якій вони вчилися. Тобто, якщо держава фінансувала школи румунські, болгарські, молдавські, російські чи будь-які інші, то їх школярі-випускники повинні складати тести рідною мовою, інакше вони відразу на тестуванні поставлені в невигідні умови», - заявив Табачник. Він також додав, що тести будуть надруковані найближчим часом. Є пропозиції про те, щоб «вага атестату середньої освіти була хоча б 200 балів». Також Табачник наголосив, що переважна більшість ректорів інститутів виступають за те, щоб студенти, які вступають на заочне відділення, проте закінчили школу декілька років тому до введення тестування, мали право скористатися атестатом і вступними іспитами, пише INTV.UA.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
володимирянин Показати IP 17 Березня 2010 16:10
Табачник - йди геть!
mone Показати IP 17 Березня 2010 16:16
Щоб школярі-випускники на тестуванні не були поставлені в невигідні умови-хай краще вчать українську мову.В мене син закінчив універ в Польщі і ніяких поступок не мав,вимоги були одинакові,як і до поляка.Хочеш вчитися в Україні_вчись на українській,я думаю,що чогось складного тут не має,просто неповага до України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus