USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна серед країн, де найбільше помирають «сердечники»

27 Вересня 2010 09:14
Україна посідає одне з перших місць серед країн Європи за рівнем смертності від хвороб системи кровообігу та інсультів.
Про це йдеться в документі Всесвітньої ліги серця з нагоди відзначення в останню неділю вересня Всесвітнього дня серця, пише «ТСН».
За цими даними, хвороби системи кровообігу зумовлюють більше половини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності. За останні 25 років поширеність серцево-судинних захворювань серед населення України зросла в 3 рази, а рівень смертності від них збільшився на 45%.
Цьогорічною темою Всесвітня ліга серця визначила здоров'я на робочому місці. А девіз такий: «Я працюю зі здоровим серцем». Його мета – максимально привернути увагу людей до свого здоров'я, сформувати розуміння того, що на виникнення та перебіг хвороби можна й треба активно впливати.
До основних факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань медики відносять артеріальну гіпертензію, надлишкову вагу, підвищений рівень загального холестерину крові, тютюнокуріння, гіподинамію та стреси.
«Тютюнокуріння є найбільш поширеним серед працездатного населення фактором ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Ця шкідлива звичка втричі збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, призводить до підвищеної схильності до тромбоутворення, кисневого голодування клітин, спазму артерій, збільшуючи тим самим артеріальний тиск», – зазначається в документі.
«Надлишкова вага, як правило, тісно пов'язана з неправильними звичками та характером харчування людини. Необхідно збалансувати енергонадходження та енергозатрати відповідно до віку, статі та характеру праці. Для покращення роботи серцевого м'яза дуже важливі продукти, які містять калій (капуста, гарбуз, абрикос, чорнослив, курага, родзинки) та магній (морква, буряк, салат, зелень петрушки, чорна смородина, горіхи)», – зауважують медики.
Вони також нагадують і про негативний вплив надмірних психоемоційних навантажень. «Спілкуйтесь з природою і зустрічайте кожен новий день з посмішкою!» – радять фахівці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus