USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні немає обладнання для експертизи ліків

17 Червня 2010 11:22
В Україні немає необхідного устаткування, яке ідентифікує якість ліків. Вартість створення такої лабораторії становить 65 мільйонів гривень, - заявила голова профільного комітету Верховної Ради Тетяна Бахтєєва.

Про це повідомляє ТСН .

«На сьогоднішній день Україна не має комплексу устаткування, який може ідентифікувати, що таке є ця пігулка», – сказала Бахтєєва.

Вона пояснила, що необхідно створення не однієї лабораторії, а замкнутого комплексу при державній інспекції за якістю лікарських засобів.

Бахтєєва зазначила, що вартість створення такої лабораторії становить 65 млн. грн. З відповідною пропозицією вона звернулася до прем'єра України Миколи Азарова під час наради в Кабінеті міністрів з питань забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів.

На цю пропозицію прем'єр-міністр відповів: "Ми знайдемо ці 65 млн і купимо цю лабораторію".

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров поставив перед Урядом завдання розробити комплексну довгострокову програму мінімум на 10 років, яка визначить шляхи і засоби реформування медичної галузі країни.

Зазначимо, що в Україні планують запровадити страхову медицину до 2012. Кожен працівник сплачуватиме певний відсоток із зарплати до спеціального фонду, який хочуть віддати під контроль держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus