USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні закриватимуть університети

19 Червня 2010 14:11
До кінця цієї сесії вже в першому читанні парламент сподівається ухвалити новий закон про вищу освіту.

Про це в ефірі радіо "Свобода" заявив перший заступник голови Комітету Верховної ради України з питань освіти і науки, депутат від Партії регіонів Максим Луцький.

"Ми будемо йти за принципом зменшення кількості вищих навчальних закладів, відповідна інвентаризація вже йде і буде принцип об`єднання", - заявив він.

Разом з тим, Луцький підкреслив, що він досить критично оцінює нинішнє зовнішнє тестування. "Наступного року, сподіваюся, повернеться додатково або співбесіда, або щось додаткове. Треба дивитися на схильність дитини до тієї чи іншої спеціальності. Коли ввели виключно тестування, діти перестали вчитися в середній школі, я маю на увазі - приділяти увагу всім дисциплінам. Найбільша біда, що в школах почали натаскувати на тести", - сказав він.

Відповідаючи на питання про корупцію і продаж дипломів, Луцький сказав: "Я не можу за все відповідати, але в Національному авіаційному університеті дипломи не продаються". "Якщо Ви знайдете хоч один, то, значить, я його продав. Я на себе одразу візьму відповідальність", - сказав він.

При цьому він також підкреслив, що у внз не може існувати корупція, оскільки "в учбовому закладі не працюють державні службовці". "Є якісь випадки хабарництва, але слово "корупція" вживати тут не можна", - сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив, що маленькі школи закриватимуть. "Маленькі школи, особливо в селах, не в змозі забезпечити достатній рівень освіти, - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 19 Червня 2010 17:06
неосвідченими легше управляти. проте в цьому виграють вчителі, які невзмозі заплатити директору, щоб працювати за фахом. знаю таких чимало, вони прац.на заводах, ринках. тепер можуть підробляти нелегально, зате якісно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus