USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗНО розділять на рівні складності

5 Липня 2010 15:56

Український центр оцінювання якості освіти вважає за доцільне введення зовнішнього тестування різного рівня складності по ряду предметів.

Про це на прес-конференції заявив директор центру Ігор Лікарчук, - повідомляє ТСН .

«Нам необхідно переходити до використання тестів різного рівня», - сказав він.

За словами Лікарчука, слід було б проводити тестування різної складності для абітурієнтів, у яких в майбутньому іноземна або українська мови будуть профільними предметами, і, з іншого боку, для тих, у кого ці предмети будуть непрофільними.

Директор центру вважає, що якщо б вже в ході проведення тестування в 2010 році тести були диференційовані, то їх результат був би зовсім іншим.

Серед тестів, які слід було б розділити за складністю, крім мов, він назвав математику і географію.

Що стосується інших предметів, то, за його словами, це питання дискусійне, оскільки їх здає не так багато абітурієнтів.

Лікарчук повідомив, що центр звернеться з відповідною ініціативою до Міністерства освіти і науки.

Він також відзначив, що Центр оцінювання якості освіти має намір ввести часткову оплату абітурієнтами зовнішнього тестування.

«Ми переконані, що потрібно переходити до часткової оплати вартості проведення зовнішнього тестування за рахунок тих, хто бере в ньому участь», - сказав він.

Лікарчук зазначив, що безкоштовно тестування проводиться тільки в Україні і Росії.

На його думку, доцільно було ввести таку систему, при якій 2-3 тести абітурієнти могли б пройти безкоштовно, а за додаткові тести або за участь у додатковій сесії тестування платили б.

Крім того, на його думку, слід ввести схему повернення витрачених на проведення тестування засобів тим абітурієнтами, які не з'явилися на нього без поважної причини.

За оцінками Лікарчука, якщо б така система діяла вже зараз, то у 2010 році такими абітурієнтами до державного бюджету було б повернуто близько 10 мільйонів гривень.

Крім того, він наголосив на необхідності перегляду фінансування проведення зовнішнього тестування, підкресливши, що зараз не вистачає фінансових ресурсів ні на проведення аудіювання з іноземних мов, ні на обладнання пунктів проведення тестування металошукачами для попередження використання учасниками тестування мобільних телефонів та іншої техніки, ні на належну оплату роботи осіб, які проводять тестування.

Лікарчук повідомив, що в 2010 році Центру оцінювання якості освіти виділено 90 мільйонів гривень з державного бюджету.

У 2010 році зовнішнє незалежне тестування проходило з 2 по 23 червня. Для проходження тестування були зареєстровані 433 тисячі 554 випускники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus