USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Діток бійців АТО в Луцьку одягнули у вишиванки

15 Жовтня 2014 15:52
Престольне свято у кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька завжди збирає стільки людей, що їх не може вмістити церковне подвір’я. Так, вчора, 14 жовтня, була відслужена Божественна Літургія, яку очолив архімандрит Аліпій (Сапіга). Під час заходу діток, чиї тати перебувають в зоні АТО, одягнули у вишиванки.

"Дякувати Богу, що приводить Він сюди людей віруючих, які прагнуть жити за Його заповіддями. Але цих діток, для яких у день вшанування Божої Матінки Церква влаштувала невеличке і таке приємне свято, можна було розрізнити у натовпі. Вони були чи то з мамою, чи бабусею, в очах котрих не було стільки радості, як у решти. Надія – була, віра – була, а ось з радістю трохи, як кажуть, не склалося. Бо чи може бути спокійним серце, коли рідна людина перебуває у місцях фактично неоголошеної війни? Волиняни ж за своїм менталітетом – добрі, милосердні і мирні, але захищати Вітчизну готові", - пишуть у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Ліна Галан, директор Центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді Луцької міської ради каже, що такі родини, у кого хтось перебуває на фронті, потребують особливої соціальної опіки. На обліку у Центрі – 205 сімей мобілізованих у зону АТО або тих, хто пішов захищати Вітчизну добровільно. Це тільки ті родини, в яких є дітки. І коли батьки, чоловіки телефонують із зони АТО, то найперше просять потурбуватися про їхніх дітей. Міська рада, каже вона, давно і плідно співпрацює з Волинською єпархію УПЦ, котра, як і належить Церкві, допомагала і незрячим, і нечуючим, і немічним, спільних соціальних акцій за рік проводиться не один десяток.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, своєю чергою, розповів, що вже вдруге за кошти єпархії купують і дарують вишиванки. Торік, якраз на Покрови, такі сорочки подарували тридцяти діткам-сиротам. Цього року, на жаль, з’явилася нова категорія тих, хто потребує допомоги суспільства, а Церква не може бути осторонь таких проблем: це родини, чиї батьки, чоловіки служать у зоні АТО. І доки тато на фронті, їхні сини та донечки з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта отримали “покровські” вишиваночки. Отримували їх з рук священиків єпархії з радісними усмішками, бо подарунки – це завжди приємно, а родина, котра стягується на допомогу своєму солдатові, не завжди може дозволити собі придбати цю річ. Вишиванки діткам дарували добротні, це ручна вишивка, гарна якісна тканина.

"Церква завжди з тими, кому важко. Українська Православна Церква молиться за бійців, які перебувають у зоні АТО, за їхні родини, за те, аби Господь дарував їм терпіння, а ті. Хто їх образить, мали страх Божий. Дарувати вишиванки – це справді радісно, бо Божа Матінка є ще й покровителькою українського козацтва. Отож, Україна, Свята Покрова і вишиванки – це невід’ємне. Хай носять ці виготовлені з любов’ю сорочки дітки, нічим не відрізняючись від інших. Бо ж сьогодні вишиванки мають багато родин", – говорив отець Валентин Марчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus