USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Порахували, скільки життів забрала війна на сході

10 Грудня 2015 08:33
В результаті військових дій на Донбасі загинуло більше 9 тисяч людей, ще понад 20 тисяч є постраждалими.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті офісу Верховного комісара ООН з прав людини, – передає «УП».

«У цілому з середини квітня 2014 по 15 листопада 2015 зафіксовано як мінімум 29830 жертв (українські Збройні сили, цивільні особи і члени озброєних груп) в районі збройного конфлікту на сході України, в тому числі, як мінімум, 9098 загинули, щонайменше 20732 постраждали», – говориться в доповіді.

Згідно з інформацією, це вже 12-та доповідь управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з дотриманням прав людини в Україні, заснований на роботі відповідної місії моніторингу.

Доповідь охоплює період з 16 серпня по 15 листопада 2015 року.

«Кількість жертв серед цивільного населення, зафіксована Управлінням з 16 серпня по 15 листопада, становить 178 осіб, з яких 47 загиблих і 131 поранений», – йдеться в доповіді.

З цієї кількості 52% – це жертви вибухонебезпечних пристроїв, які залишилися після активних бойових дій в регіоні, що підтверджує необхідність широкого розмінування території.

У доповіді говориться, що оголошений режим припинення вогню на Донбасі привів до значного зниження бойових дій, особливо у вересні та жовтні.

Разом з тим, згадується в документі, в першій половині листопада відбулося збільшення зіткнень уздовж лінії зіткнення, в тому числі з використанням артилерійських систем.

Місія також констатує надходження інформації про серйозні порушення прав людини відносно населення, яке проживає на територіях самопроголошених «ДНР/ЛНР».

В Управлінні Верховного комісара також відзначили, що введені українською стороною в січні 2015 року обмеження на переміщення через лінію зіткнення, залишається одним з головних викликів для людей, що живуть в зоні конфлікту.

«За оцінками, 2,9 мільйона осіб, що живуть в зоні конфлікту, як і раніше стикаються з труднощами в здійсненні своїх економічних і соціальних прав, зокрема мова йде про доступ до якісної медичної допомоги, житла, соціальних послуг та пільг, а також компенсаційним механізмам», – сказано в доповіді.

ТСН опублікувала інфографіку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus