USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У ніч, коли народжувалася донька, їх обстріляли, - дружина зниклого волинянина

9 Липня 2015 17:13
Дружина Олександра, Тетяна Кінах шостий місяць поспіль не може отримати від влади та командування жодної інформації про те, куди зник її чоловік. Про це інформує Під прицілом.

Майже півроку минуло з часу зникнення Олександра Кінаха з Маневиччини, який зник безвісти у районі Дебальцевого. Останній раз 24-річний солдат виходив на зв’язок з рідними 18 лютого. Відомо, що його бригада потрапила під сильні обстріли в районі села Ольховатка і бійці не могли прорватися в бік Артемівська. Події відбувалися саме на початку виведення військ, коли бойовики ЛНР-ДНР закрили Дебальцевське кільце.

«Коли він зник, тоді таке відбувалося – ніхто нічого не казав. В 128-й бригаді, де він служив, порадили звернутися в місцевий Маневицький військовий комісаріат. А комісар перенаправив нас до командування бригади. І так по колу. Ніхто нічого за півроку не сказав точно: чи в полоні, чи присипаний землею… Ніхто його не шукає», - розповіла згорьована жінка.

Зі слів Тетяни Кінах, їй навіть не змогли точно повідомити, в якій роті він служив і на якій посаді. Олександр з 31 серпня перебував на військовій службі у військовій частині А 1556, яка входить до складу сил, що залучаються та беруть участь у проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Про це, зокрема, вказано у довідці, яку йому видало командування для пред’явлення по місцю вимоги. Майже за рік в Тетяни Кінах є всього два документи, які підтверджують те, що Олександра мобілізували.

Один за підписом полковника Шаптали, інший – начальника штабу Татуся.

На Олександра вдома чекає 9-місячна Ліза, яку він тримав на руках всього лишень два рази. У ніч, коли Тетяна народжувала донечку, Олександр, тікаючи від обстрілів, був змушений заночувати в кукурудзі просто під відкритим небом.

Довгождану Лізу йому пощастило побачити вже згодом під час короткої відпустки, яку отримав, повернувшись зі Станиці Луганської. Після цього командування 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади перевело його під Дебальцеве. Однак, де саме він був та які обов’язки входили в його військову службу, він не розповідав дружині. Про те, що він зник в районі села Ольховатка, молода жінка дізналась вже після 18 лютого.

Разом, з тим, як нам вдалось дізнатись від хмельницького волонтера Юрія Ткачука, який займається пошуками зниклих волинських бійців, є неофіційна інформація, буцімто, в 128-й бригаді він числиться у статусі «самовільно полишив частину» і по нині його навіть не спромоглись офіційно визнати зниклим безвісти. Попри це, держава перестала виплачувати йому заробітну плату вже одразу після зникнення в лютому.

Тетяна Кінах просить усіх, хто має будь-яку інформацію про Олександра, відгукнутись і допомогти у пошуках.

«Він виконував свій громадянський обов’язок. Нехай держава виконає свій обов’язок – поверне його рідним, мені - чоловіка, доньці батька…», - каже дружина Олександра Кінаха.

Кінах Олександр Васильович: 15.05.1990 року народження, зник в районі населеного пункту Дебальцеве 18.02.2015р. Ріст 180-185, маса 75-85 кг, очі блакитні, одягнутий був у камуфляжний комбінезон, чорну шапку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus