USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Волинський тренер з кікбоксингу став командиром роти вогневої підтримки

13 Травня 2016 20:02
Віталій Тимофєєв був тренером з кікбоксингу в Ковельському філіалі Луцької дитячої-юнацької спортивної школи №1. Тепер він - командир роти вогневої підтримки 1 окремого мотопіхотного батальйону 14 окремої механізованої бригади.

Кікбоксинг - доволі складний вид спорту, який вимагає як від тренера, так і від юних спортсменів неабиякої фізичної сили, витримки, наполегливості. Завдяки спільним зусиллям у вихованців Ковельської школи кікбоксингу є чималі спортивні досягнення. Серед юних ковельських кікбоксерів є дворазовий чемпіон світу і фіналісти чемпіонату Європи. Віталій гордиться своїми учнями й вірить, що з часом їм підкоряться всі спортивні олімпи.

Щоденні виснажливі тренування, спортивні збори, змагання, нелегкі підліткові характери спортсменів були сенсом життя Віталія ще зовсім недавно… Нині у нього сенс життя дещо інший – військові побратими, які за останні 10 місяців пройшли разом не одне пекло на сході України, серед яких Горлівка, Мар’їнка, Березове. Сьогодні тренер з кікбоксингу Віталій Тимофєєв – командир роти вогневої підтримки 1 окремого мотопіхотного батальйону 14 окремої механізованої бригади, капітан, позивний Путнік.

Інтерв’ю з бійцем опублікували на сторінці 14 ОМБ у Фейсбуці.

Спортивний костюм і кросівки довелося замінити на військову форму, берци, бронежилет, каску. Але Путнік ніколи не шкодував, про цей обмін, бо вважає, що чоловік завжди повинен бути там, де найнеобхідніше. Мобілізували його в 5 чергу мобілізації.

- Пригадуєте перший день на сході України?

- Не так день, як запам’яталася перша ніч: через годину після нашого приїзду вже обстріл і перший 300… Так вітала нас Донбаська земля. Але ми знали куди й для чого приїхали. З тих перших днів багато що змінилося. Наша армія поступово стає справжньою армією, у нас є дисципліна, досвід бойових дій, ми знаємо чого варте надійне плече побратима. Звісно, до армійського ідеалу нам ще дуже далеко. Але якби з таким темпом ішов прогрес в будь-якій сфері економіки, то жили б ми досить потужно. Кожен з нас тут, на передовій, повинен мобілізувати свої розумові, фізичні, моральні здібності й тільки тоді у нас буде результат.

- В вашій роті люди досить різні й за віком, й за фахом. Маєте свій секрет, як зробити дієздатний військовий колектив?

- Маю. Треба бути поряд з ними, аби люди відчували свого командира, знали, що він завжди з ними. А вже далі діємо по ситуації. Відверто кажучи, мені цікаво тут, на фронті. Отримую новий життєвий досвід, перевіряю себе, так би мовити, на що здатен. Іншими словами, у мене є спортивний інтерес, - жартує Путнік.

- Контракт підпишете?

- Хм… Немає кому з дітьми займатися… Секція на грані закриття. Чекають мене, хочуть знову в спортивний зал на тренування… Нещодавно прислали мені листи й малюнки. Не повірите, як було приємно побачити роботи своїх пацанів-зірвиголів, бо ж розумієте, які розбишаки йдуть в кікбоксинг, - ділиться сокровенним небагатослівний Віталій Тимофєєв.

А вже за секунду по рації передають інформацію про обстріли наших позицій ворогом. Капітан Тимофєєв вибачається, що не встигли договорити й так непомітно випроваджує з позиції на більш безпечну:

- Тут по нас міномети працюють…

Надія ЗАМРИГА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus