USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля Шацька будують цивілізований пляж. Фото

4 Червня 2010 14:17
Активісти шацької громадської організації «Добровільне об’єднання» на березі озера Чорного, що поблизу Шацька, самотужки облаштовують громадський цивілізований пляж.

Будівництво відбувається на кошти Глобального екологічного фонду, внесків активістів організації, мешканців Шацька та за підтримки Шацького національного природного парку.

Директор Нацпарку Петро Юрчук каже, що Глобальний фонд запустив до озера 1, 4 тони малька коропа для рибалки.

Близько 4 років тому Декілька років тому озеро стало не приданим для риболовлі та відпочинку.

Місцеві розповідають, що узимку поверхня озера повністю замерзла і риба в Чорного задихнулася, так як не робили ополонки в льоді.

Після того як крига скресла, мертва риба сплила, її викинуло на берег. Через сморід знаходитися на березі, а тим паче купатися неможливо було навіть рік по тому.

Мешканці Шацька розповідають, що пляж був «диким», замість піску тут росла трава, а засмагати чи влаштовувати пікніки доводилося разом з худобою, яка тут паслася.

Відтепер на пляж вивезли пісок та збудували виносний пірс. За кошти Національного парку волонтери збудували дерев’яну огорожу, аби худоба не підходила до води. Члени «Добровільного об’єднання» кажуть, що облагородять також територію для пляжного волейболу та збудують декілька «грибочків» для відпочинку.

Також до пляжу привезли корпус старого дерев’яного човна, який планують використовувати в якості декору чи дитячої пісочниці. Члени організації, які облаштовують пляж, працюють безкоштовно.

Юрчук каже, що пляж на березі Чорного озера є реальним прикладом ініціативи та активної позиції громади.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus