USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Браконьєр із собакою осиротили козенят

28 Травня 2010 17:37
Єгерська служба мисливського господарства «Старовижівське» затримала жителя села Паридуби 39-річного Анатолія - чоловік віз додому підстрелену самку козулі.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Постріл пролунав на світанку. Мисливець, до речі, член УТМР не мав дозволу на полювання. Та й полював із незареєстрованою рушницею та мисливським собакою, що категорично заборонено.

«На самок цього виду полювання в даний період заборонено. А на козлика з 1 травня дозволено тільки суто індивідуальне полювання за ліцензіями», – каже директор ДП «МГ «Старовижівське» Віталій Гайда.

Справу про браконьєрство розслідує районний відділ міліції. У порушника вилучено незареєстровану рушницю ТОЗ-66 і мисливський трофей.

«Прикро, що знаходяться мисливці, які свідомо порушують правила полювання. До речі, торік в угіддях цього ж мисливського господарства затримали двох 20-річних хлопців, які підстрелили лося», – коментує начальник мисливського відділу обласного управління лісомисливського господарства Руслан Люшук.

Проти хлопців-браконьєрів було порушено кримінальну справу. Обох засуджено до 1,6 і 1,9 років ув’язнення умовно. Конфісковано зброю і стягнуто 20 тисяч збитків.

«Травень дуже важливий місяць для звірини. Саме відбулися розтели і покоти. Новонароджений молодняк потребує материнського молока і опіки. Мисливське господарство «Старовижівське», щоб якось полегшити життя звірів, цьогоріч засіяло близько восьми гектарів біополів сумішами трав, топінамбуром, озиминою, люпином», - каже прес-секретар управління лісівників Сергій Цюриць.

«Уже почали заготівлю на зиму кропив’яних віників для козулі і зайця. Єгерська служба дбає про звіра, робить все для того, щоб кабан, козуля, лось, заєць і всяка звірина та пернаті мали корм. А головне - були захищені від браконьєрів. Зрештою, усі мисливці матимуть можливість тут полювати у законний спосіб», - розповіли у прес-службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus