USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чиновники «наїжджають» на пансіонат «Шацькі озера»

3 Червня 2010 12:16
Голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда каже, що пансіонату «Шацькі озера» можуть не надати дозвіл на відкриття через проблеми з несправною каналізацією. У пансіонаті пояснюють, що усе – через те, що влада району незадоволена принципом розподілу податків.

Найда прокоментував, що «пансіонат «Шацькі озера» практично не готовий до прийому своїх відвідувачів, туристів. Бо ті доручення, які були дані адміністрацією, санітарними, контролюючими службами не виконанні. Особливо питання стоїть з поводженням з каналізаційними відходами, очисними системами, полями фільтрації, які на сьогодні не готові до роботи в літній період».

Голова Шацької РДА, який нещодавно очолював Шацький національний парк, каже, що нечистоти у випадку, якщо каналізацію прорве підуть у ліси, городи, болота та поля. До Світязя, щоправда, не потраплять.

Найда каже, що у цьогорічному сезоні пансіонату через ці проблеми можуть заборонити приймати відпочиваючих. «На жаль, керівництво пансіонату сконцентровано в Луцьку. Вони тут тримають безправного директора. …Їм говорили ще з осені щодо капітального ремонту очисних споруд», - прокоментував Найда.

Директор філії ЗАТ «Волинтурист» пансіонату «Шацькі озера» Федір Заяць такі заяви називає «смішними наїздами».

«Це перегиб попередньої місцевої влади і теперішньої. Це смішно, коли піднімають питання про каналізацію пансіонату «Шацькі озера», якому 44 роки. Він працював і було все нормально. Виникло інше питання, податкове. Прийнятий такий закон у минулому році, де сплачується ПДВ по місцю реєстрації юридичної особи. Так як ми є філією, то сплачуємо кошти в межах 150-200 тисяч до Луцька, а не до Шацька», - коментує Заяць.

«Таким шляхом почали на нас наїжджати. Ніби то у нас є проблеми. У нас немає проблем…. Податки йдуть до Луцька, але вони йдуть в державу. Хай на державному рівні вирішують ці питання. Ми ж податків не приховуємо», - пояснює директор пансіонату.

Заяць коментує, що очисні споруди пансіонату знаходяться приблизно за кілометр від об’єкту, і коли резервуар для нечистот наповнюється до певної межі, насоси витягують їх на очистку.

Директор пансіонату заявляє, що до цих же ж очисних споруд прикріплені ще п’ять баз відпочинку: ФМІ, «Автомобіліст», ВНУ та табір «Салют».

«Якби вони у нас не працювали – не працювали би на жодній базі. Але сьогодні по ним не піднімають проблему», - коментує Федір Заяць.

Заяць каже, що у кожному з восьми корпусах «Шацьких озер» проводиться очистка води вартістю 4700 євро. Крім того, інвестори, які минулоріч взяли у десятирічну оренду 360 місць пансіонату, замінили сантехніку та провели ремонтні роботи. За словами Федора Зайця сума реконструкції вже сягнула близько шести мільйонів.

Федір Заяць каже, що туристи з наметового містечка Національного парку «Незабудка», який межує з територією пансіонату, зробили дірку у огорожі і ходять у туалет та на пляж до них. Адже на території містечка лише декілька дерев’яних туалетів.

«В мене лежить документ на підводне обстеження пляжу, санітарно-технічний паспорт громадського харчування, погоджені маршрути…Я це все маю. А хто це має з приватників зеленого туризму? Цього ніхто не робить і робити нікому не треба. Це робить тільки база до якої можна наїхати, тому що вона законослухняна», - зазначає директор.

Заяць стверджує, що «наїздів» райдержадміністрації не боїться і завершує останні косметичні приготування до приїзду делегацій туристів, а інвестори закінчують ремонт корпусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СССР Показати IP 3 Червня 2010 12:29
Це там де бар є з назвою "СССР". Тоді правильно роблять, хай наїжджають. Ще б відкрили бар "В обіймах у гестапо"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus