USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Датчанин вивозив радянські та нацистські нагороди

19 Липня 2010 09:38
На автомобільному пункті пропуску «Устилуг», що підпорядкований Ягодинській митниці, інспектори зупинили іномарку із раритетом – датчанин намагався вивезти з Волині до Польщі цінну колекцію раритетів Другої Світової війни.

Про це інформує прес-служба Державної митної служби України.

Громадянин Данії повертався на свою батьківщину через міжнародний автоперехід легковиком «Фольксваген-Гольф». Під час проведення митного контролю інспектори запідозрили контрабанду. Та відрядили автомобіль на поглиблений огляд.

Під час обшуку з’ясувалося, що іноземець приховав незадекларовані предмети старовини в панелі приладів транспортного засобу та салоні. Найбільше їх було серед особистих речей.

Колекцію, зокрема, медалі, ордени, іменні документи на нагороди, предмети одягу, побуту, набої, військовий шолом, гільзи, інші речові свідчення Другої Світової війни вилучили.

Деякі речі навіть на перший погляд викликали сумнів щодо своєї автентичності, бо виглядали, як муляжі. Тому всі вилучені предмети митники відправили на експертизу. Науковці визнали 53 предмети з колекції такими, що мають історичну та культурну цінність.

«Дії громадянина Данії мають ознаки порушення митних правил. Серед затриманих нагород – бойові ордени та медалі періоду 1941-1945 років, деякі з них досить рідкісні, такі, як медаль «За оборону Кавказу», - прокоментував ситуацію начальник митного поста «Ягодин» В’ячеслав Харченко.

Є серед затриманого митниками та прикордонниками предмети з «іншого боку барикад» – предмети амуніції і нагороди вояків фашистської Німеччини. Навіть представлений військовий пісенник UNTER KRIEGS-LIEDERBUCH. Нацистські речі також визнано історико-культурними цінностями, згідно з чинним законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus