USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради засудили резолюцію Європарламенту

23 Березня 2010 12:52
Обранці волинської громади прийняли звернення з приводу резолюції Європарламенту. 
Голова Волиньради Анатолій Грицюк розповів присутнім на сьогоднішній сесії облради про резолюцію Європарламенту, через яку два тижні тому скликали сесію Волиньради.
Він нагадав, що 25 лютого 2010 року Європарламент прийняв резолюцію про ситуацію в Україні. Представники членів євроспільноти привітали окремі демократичні процеси в нашій державі, вперше назвали Україну європейською державою і пропонують подати заявку в ЄС. Проте вони висловлюють жаль через те, що колишній Президент Віктор Ющенко присвоїв Степану Бандері статут Героя України. Мовляв, той мав зв\'язок із нацистами. Тому депутати Волиньради маю висловити своє ставлення до цього.
«68 людей мало прийти на сесію, зареєстровано уже 43 депутати. Або ми гнемося, або висловлюємо позицію», - сказав Анатолій Грицюк.
Обранець громади Сергій Слабенко озвучив передумови прийняття цього рішення Європарламентом. Депутат Ігор Гузь висловив думку про те, що йому соромно за позицію фракції «Наша Україна» у Волиньраді. Адже, із 19 членів фракції на сесію прибуло 5. «Це страусяча позиція. Або ми ламаємося, або ні», - зауважив Ігор Гузь.
«Я вважаю, що три сесії підряд ми марно витрачаємо на політичні питання, коли в області розпочалися весняно-польові роботи», - сказав депутат Петро Пронь. Саме питання для обговорення він назвав дискусійним і закликав депутатів займатися важливішими для Волині проблемами. Він сказав, що за це питання не буде голосувати. І додав, що із питанням присудження звання Героя можна було би і почекати.
Голова Волинського братства УПА Василь Кушнір  зауважив, що досі існує загроза Незалежності України і закликав депутатів Волиньради визначитися. Під час його виступу обабіч трибуни стояли сивочолі вояки УПА, котрі тримали у руках плакати «Волинські депутати! Прийміть рішення про визнання окупації Волині 1922-1991 роки!», «Російська мова в Україні - окупаційна!» Кушнір закликав звернутися до уряду, аби Європарламент відкликав свою резолюцію. А також відстоювати звільнення українофобів при владі, приміром, нинішнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника.   
У своєму зверненні депутати висловили незгоду із 20 пунктом резолюції. Також сподіваються, що «нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям».
За основу проголосувало 42 депутати із 43 зареєстрованих на сесії. Такі цифри на табло присутні зустріли оплесками. В цілому, за рішення проголосували ті ж 42 депутати із 43 присутніх.
Анатолій Грицюк привітав волинян із таким рішенням.                                                                                                                                                       
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Березня 2010 14:34
Волинь-КРАСАВА! Безхребетних на Волині-менше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus