USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для оформлення субсидій бракує ручок та паперу?

19 Серпня 2010 17:41
Через збільшення кількості претендентів на отримання субсидій соціальні служби Волині зіткнулися з низкою проблем: браком людських ресурсів, низькою матеріально-технічною базою та проблемами із заповненням декларацій.

Про це 19 серпня йшлося під час засідання під головуванням заступника голови ВОДА Олександра Курилюка з приводу надання субсидій пільговим категоріям населення.

Нагадаємо, що відповідно до постанови уряду від 14 липня, працездатна сім’я повинна сплачувати за тепло 15% від суми сукупного доходу, аби отримати пільгу, а пенсіонери –10 %. Це збільшило кількість пільговиків на декілька тисяч.

Аби оформити нову субсидію необхідно заповнити відповідну декларацію та заяву, яка приходить до пільговиків поштою. Як повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Марія Ковалюк, 237 тисяч конвертів надійшло в область 12 серпня, і «Укрпошта» вже рознесла 99% відсотків листів.

Однак, 328 з них повернулися, оскільки деякі пенсіонери не проживають за місцем, вказаним у фонді, а нову адресу не вказали або ж померли. Деякі претенденти на субсидії не можуть правильно заповнити документи, хоча у конвертах вказані зразки та телефони «гарячих ліній» з консультантами.

Нині, за повідомленням начальника управління праці та соціальних питань ВОДА Софії Сагаль, в облдержадміністрації діє «гаряча лінія» за номером 24-34-73, куди вже надійшло кілька сотень дзвінків з проханням роз’яснити, як заповнювати папери.

Соцслужби також відчули проблеми з нестачею людського ресурсу, адже для проведення роз’яснювальної роботи, кур’єрських послуг потрібні додаткові людські ресурси. За словами керівника волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, додаткових людей працевлаштовують на громадські роботи за цими напрямами.

Проблеми виникають і з матеріально-технічним оснащенням, забезпеченням канцелярського приладдя, телефонного зв’язку, особливо у районах, - каже Сагаль.

Курилюк підтверджує, що, не зважаючи на спрощення процедури отримання субсидій, звернень громадян щодо надання цієї послуги стає більше. Деякі з них залежать від людського фактору. Як приклад зам розповідає скаргу пенсіонерки, якій нагрубіянили працівники служб, що досліджували її житлово-комунальні умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиняка Показати IP 19 Серпня 2010 23:22
Вперед у минуле!
МОГ Показати IP 20 Серпня 2010 22:48
Сужденья черпают из забытых газет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus