USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До свята Миколая шахтарі отримали нову роботу і заробітки

19 Грудня 2009 12:37
На шахті «Бужанська» Нововолинського вугільного басейну після Миколая розпочнеться видобуток «чорного золота» у щойно відкритій лаві. Роботи для шахтарів побільшає – відтак збільшиться кількість робочих місць.
 
Як запевняють гірники, розвіданих запасів у шахті «Бужанській» вистачить щонайменше на 30  років. Після здачі в експлуатацію, потужність 467-ї лави сягне 700 тонн вугілля на добу. Досі на шахті за добу добували не більше 200 тонн.
 
Нова лава стала справжнім подарунком від святого Миколая нововолинським шахтарям. Навіть спасінням від безробіття. Адже кожного року запаси покладів невпинно зменшуються. Триває скорочення в гірничих колективах. І мешканці Нововолинська змушені шукати інших заробітків.
 
На тлі радісної події залишається відкритим питання безпеки на шахтах. Адже в пошуках нових покладів гірники все далі заглиблюються під землю. Відтак, збільшується ризик для їхніх життів. Скажімо, в ніч на 17 грудня на шахті №1 «Нововолинська» на робочому місці важко травмувався один із начальників дільниць. Потерпілого доправили до  обласної лікарні, - повідомляє Волинське телебачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Таня Показати IP 19 Грудня 2009 12:55
Шахти у Нововолинську ледве дихають, та й про безпеку гірників ніхто не дбає. А про заробітну плату не треба вже так розглагольствувати. В кращому випадку затримка платні на 2-3 місяці - це норма.
Юка Показати IP 19 Грудня 2009 14:56
небезпека завжди була і лишатиметься на шахтах - від цього нікуди не дінешся. а от відкриття нової лави - це справжнє свято для гірників. До Тані: а де ви прочитали про заробітну плату чи її затримку? мова йшла про те, що людей скорочують, ось вони і лишаються без прибутків.
Таня Показати IP 19 Грудня 2009 22:30
До ЮКА: А це вам для доповнення інформації. Про зарплату гірників знаю з достовірних джерел.
OrestN Показати IP 20 Грудня 2009 19:11
питання тільки куда дівате те "чорне золото" коли у нас усе на газі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus