USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Дитячий табір відкрили у монастирі. Фото

8 Липня 2010 11:07
Із благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта розпочалася перша зміна православного дитячого табору «Стежинка добра», що відкрився у Свято-Троїцькому жіночому монастирі села Старосілля Маневицького району.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Під час перебування в монастирі діти,віком від 8 до 14 років, відвідують богослужіння, виконують монастирський послух, займаються в майстернях: бісероплетіння, м’якої іграшки, художній та керамічній студіях, уроках флористики.

Оскільки табір було організовано православною недільною школою, розклад дня тут особливий.

Щоранку й щовечора діти стають на спільну молитву. Старші з них чергують, допомагають на кухні та прибирають територію.

Після ранкових молитов ієродиякон Ніфонт (Омельчук) проводить з дітьми бесіду, під час якої пояснює діткам зміст молитов. Також дає духовну настанову малечі на весь день. До слова, з дітьми працюють студенти семінарії.

«Завданням організації табору є духовне зростання вихованців. Тож кожен наступний день присвячується якійсь християнській чесноті. А ввечері діти аналізують: чи вдалося їм наблизитися до неї, стати на сходинку вище», - каже керівник єпархіальної прес-служби отець Валентин Марчук.

Уже за кілька днів перебування в таборі зміну в дитячій поведінці помітили не лише вихователі, а й самі діти. Вони стали критичнішими до себе, призвичаївшись і придивившись до інших. Спілкуватися між собою стало набагато простіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus