USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екологи затримали на кордоні «хімічні» ТІRи

14 Червня 2010 15:45
Працівники обласної Державної екологічної інспекції на автотерміналі Ягодинської митниці із 11 по 14 травня затримали три іномарки «Мерседес», «Вольво» та «МАН».

Про це повідомляє прес-служба обласної Держекоінспекції.

Вантажівки транспортували з Голландії, Німеччини та Франції вживані шини, продукти хімічного виробництва – пестициди, агрохімікати та фунгіциди «Курзат Р 14», загальною вагою 30 тонн. Зокрема комплексний фунгіцид «Курзат» застосовують для захисту картоплі від фітофторозу і огірків від пероноспорозу.

Товар прямував у Дніпропетровськ, Київ та Обухів.

Один із цих автомобілів транспортував до Обухова 24 тонни агрохімікатів. Однак через відсутність посвідчення про державну реєстрацію був затриманий.

Причиною затримки інших вантажів є відсутність листа–роз’яснення Мінприроди України.

Довідково:

Існують такі види засобів захисту рослин: пестициди, гербіциди, фунгіциди.
ФУНГІЦИДИ (від лат. fungi - гриби і caedo - вбиваю) - хімічні речовини, знешкоджуючи шкідливі гриби.

Головна сфера застосування фунгіцидів – захист сільськогосподарських культур від хвороб.

Використовуються у відповідній формі шляхом обприскування чи опилення рослин, обробки ґрунту чи як протравлювачі насіння; застосовують також в техніці як антисептичний засіб для захисту неметалевих матеріалів від біоруйнування та в медицині як протигрибковий засіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus