USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Горохівчани відзначили 770-ліття міста. Фото

15 Травня 2010 10:06
Одне з найдревніших міст Волині райцентр Горохів 13 травня відствяткував 770-річчя з дня першої згадки, яка офіційно вважається Днем заснування міста.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

День народження Горохова нинішнього року співпав із святом Вознесіння Господнього. На урочистості з нагоди річниці до Горохова навідався архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Владика у місцевому Вознесенському храмі очолив Божественну Літургію та освятив оновлений іконостас, який встановлено 1903 року.

Громада оздобила іконостас сусальним золотом - востаннє це робилося у 1906 році. Із владикою співслужили декан протоієрей настоятель парафії Андрій Сидор та місцеві священнослужителі.


У Службі взяв участь голова Горохівської райради Ярослав Довгополов, хлібом-сіллю зустрічали архієрея діти в українському вбранні зі зразкового гурту-студії «Кобзарик» під керівництвом Любові Мосієвич.


За Божественною Літургією архієрей нагородив хрестами з прикрасами настоятеля парафії великомученика Димитрія Солунського у селі Новосілки протоієрея Василя Ціка та настоятеля парафії Мучениці Параскеви-П’ятниці у селі Милятин Іваничівського деканату протоієрея Василя Корецького.

Пройшовши хресним ходом від церкви до каплиці, духовенство та миряни уважно слухали слово архіпастиря про залежність людини від матеріальних цінностей.

«Свято Вознесіння Христового означає ще й заклик Господа нашого не ставати рабами земних благ. Бо «багатий не той, у кого всього багато, а той, хто не залежний від матеріального».

Тому найперше потрібно зростати духовно, радіти кожному дню, прославляючи Бога, щоб із чистим серцем увійти до Царства Небесного», – наголосив високопреосвященний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus